Hírek

A Trónok harca készítői tovább játszanak a rajongók idegeivel: íme egy előzetes!

Az HBO nagysikerű fantasyje, a Trónok harca már csak egy évad erejéig tér vissza a képernyőkre – az értelmetlen, pénzhajhász spin-offokig. Az első előzetes már megérkezett és konkrétan nulla új információt tartalmaz.

Továbbra is nagy marad a titkolózás a 8. évaddal kapcsolatban, ami a kis ízelítő alapján a nagy összecsapást tartalmazza majd a tűz és jég világa közt – mintha ezt eddig nem tudtuk volna. A térkép, mely rengeteg különböző oldalt és frakciót vonultatott fel, kétfelé bomlik. Hogy ehhez mit szól Cersei Lannister, akinek saját tervei vannak, nem tudjuk.

A George R. R. Martin kötetein alapuló sorozat példátlan sikert aratott,

nagyjából a televíziós sorozatokat is megreformálta. Alapos, kidolgozott dramaturgiája és látványos megvalósítása túltesz a mozifilmek minőségén is. Ennek ellenére a 7. évaddal már többeknek volt problémája a kapkodó történetvezetés és a klisés elemek felvonultatása miatt. Mi is panaszkodtunk egy sort ezekről, de megoldásokat is javasoltunk. Reméljük, David Benioff és D.B. Weiss írók jegyzeteltek, és nem fogják a zombi jegesmedve kedvéért beáldozni az értelmes történetvezetést. Vagy marad a csihi-puhi és a tömeghalál. Áprilisban meglátjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com