Hírek

Már több ezer családban van otthon Arya és Khaleesi

A legfrissebb statisztikai adatok alapján toronymagasan az Arya név a legdivatosabb, de 2018-ban Amerikának is lett 10 Sándora.

Mióta világ a világ és sorozat a sorozat, az emberek imádják újszülött csecsemőiknek egy-egy népszerű karakter nevét adni. Mostanában természetesen a Trónok harca az egyik legmenőbb dolog, így aztán nem csoda, hogy a világ – mert igen, nem csak az Egyesült Államokról van szó – ezrével köszöntheti Westeros legkedveltebb embereinek nevére keresztelt babákat.

Korábban a „Sárkányok anyja” hódított leginkább, de mára egyértelműen Arya vette át a vezetést,

csak 2018-ban 2545 kislány kapta ezt a keresztnevet, amiből már az óceánon innen is több száz van. Daenerys sem panaszkodhat azért, igaz, neki leginkább a „rangjelzését” veszik kölcsön a szülők. 516 kislányt anyakönyveztek Khaleesi néven. Persze akadt 38 olyan szülő is, akik biztos nem olvasták a könyveket, de még csak a stáblistát sem volt türelmük kivárni, így látott napvilágot jó néhány Caleesis, Khaleesias vagy Khaleesies.

Érdekes, hogy a fiúk körében nincs ilyen dömping, az Egyesült Államokban „mindössze” 102 Renly született tavaly, de ha hozzávesszük a külföldi adatokat is, egy hajszállal Tyrion vezet, de jó néhány Theon, Jorah és Sandor is született tavaly –

abban pedig már csak reménykedni tudunk, hogy a 14 Gregor közül egyiket sem a gyerekekkel finoman szólva is ambivalens viszonyban lévő Hegyről nevezték el.

Mint ahogyan abban is, hogy a készülőben lévő új Trónok harca sorozatok alkotói is előállnak majd néhány jól csengő névvel.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..