Hírek

Számok a Trónok harca világából

A Trónok harca 8 évada során a televíziózás történetének egyik legsikeresebb sorozatává nőtte ki magát. Az utolsó rész alkalmából összeszedtem néhány érdekes statisztikát a sorozattal kapcsolatban.

Utánanéztem például néhány adatnak konkrétan a 8. évad forgatásával kapcsolatban. Locsogott a művér és hullott a műhó, kétségtelen. Miközben már több mint fél millió elszánt rajongó írta alá a Trónok harca újraforgatásával kapcsolatos petíciót.

Kíváncsian várom, hogy meddig jut el a kezdeményezés! (A Trónok harca előzmény-sorozatot 2020-ra ígérik, ami azért megnyugtató lehet sokak számára.)

(Kattints a táblázatra, hogy nagyobb méretben lásd.)

Ha érdekel, mennyi ideig voltak láthatóak a főbb karakterek epizódonként, ezt a videót mindenképpen nézd meg, szemléletesen mutatja meg, hogy ki uralta éppen a képernyőt.

 

A Trónok harca elsősorban arról híres, hogy a valaha legtöbb Emmyre jelölt fikciós tévés alkotás, egyben ezidág a legtöbb Emmyt nyert fikciós alkotás rekordját állította fel, ami mellett évadról évadra egyre több néző kegyeit tudhatta magáénak.

Az HBO adatai alapján a hetedik évad befejező része után az utolsó évad első epizódja döntött rekordot a nézők száma terén, amin már csak azért sem lepődtek meg az elemzők, mert az utolsó évad előzetesét az első 24 órában 81 milliószor nézték meg.

(Összehasonlításképpen: a hetedik évad előzetesét az első 24 órában 61 milliószor játszották le.)

A teljesen pontos, nyilvános, globális nézettségi adatok még váratnak magukra, mivel a Trónok harcát világszerte 150 országban vetítik, ami miatt az  összesítés hosszadalmas folyamat.

Vicces belegondolni, hogy egy ilyen volumenű produkció során hány utazással kapcsolatos dokumentumot írnak alá. Abba is, hogy erről van nyilvános számadat. Az, hogy a sorozat meztelen jeleneteinek száma sok helyen felbukkan, nem hiszem, hogy bárkit meglep.

A különböző oldalak által felhozott statisztikák között apró eltérések vannak, aminek titka feltehetően a meztelen jelenet pontos definíciójában rejlik. Időben mérve 108 percet szerepeltek eddig ruha nélkül a sorozatban a Mr Skin adatai szerint, akik részletekbe menő statisztikákat készítettek a témát illetően.

Kicsit távolabb kalandozva a filmek világától is érdekes információkat találtam a sorozattal kapcsolatban. Azt régóta tudjuk, hogy egy népszerű széria jelentős hatással lehet a névadási szokásokra. A Trónok harca pedig sok elődjéhez hasonlóan szintén hozzájárult az utónévtárak repertoárjához. Mára több ezren viselik a Khaleesi nevet, és még többeket szólítanak Aryának világszerte.

Én egyébként még a mindenkit izgalomban tartó utolsó rész megtekintése előtt állok az adatok egy része minimálisan biztosan változik majd , és megpróbálom elkerülni a spoilerek áradatát. Kihívás.

Egyébként a Contextus ír arról, hogy május 26-ig kártérítési igénnyel élhetnek azok a nézők, akiknek szórakozását elrontották egy idő előtti spoilerrel. Megpróbálok statisztikát szerezni arról is, hogy hányan éltek a lehetőséggel.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com