Hírek

Trónok harca szereplő lesz A Gyűrűk Ura sorozat főgonosza?

A Gyűrűk Ura (2001-2003)

A Trónok harca sorozat Benjan Starkja, azaz Joseph Mawle tovább evezhet a kisképernyős vizeken: nagyon úgy néz ki, hogy őt válaszotta az Amazon a készülő A Gyűrűk Ura sorozat egyik legfontosabb szerepére – írja a Deadline.

Egyre több mindent tudunk az Amazon 5 évadosra tervezett A Gyűrűk Ura sorozatáról. Az egy ideje köztudott, hogy a sorozat a másodkorban játszódik majd, a készítőknek azonban komolyan is kell vennie Tolkien könyvbéli idővonalának megkötéseit. A kisképernyős feldolgozás nem nyúlhat se az első, se a harmad korkoz, ami ugyan minimálisan limitálhatja az új sorozatot, ugyanakkor egy teljesen új világba viszi majd be ezzel a nézőket.

Minden, amit A Gyűrűk Ura sorozatról eddig tudni lehet

A készülő sorozathoz korábban csatlakozott már Will Poulter és Markella Kavenagh, most pedig az ellenük fellépő Oren szerepére találták meg nagy valószínűséggel Joseph Mawle színészt, akit legtöbben a Trónok harcából ismerhetek. Bár az Amazon egyelőre nem erősítette meg a hírt, több értesülés is szinte biztosra mondja a castingot.

Egy ennyire gazdag fantasy univerzumban persze három név még mindig szinte semmi, úgyhogy kíváncsian várjuk az újabb fejleményeket. Az biztos, hogy A Gyűrűk Ura alkotópárosa JD Payne és Patrick McKay, míg az első két epizód rendezői székében J.A. Bayona ül. A forgatókönyv mögött pedig olyan neveket találunk, mint Bryan Cogman vagy Gennifer Hutchison.

A sorozat állítólag félmilliárd dollárba kerül majd, de a legalacsonyabb becslések is 250 milliós büdzséről szólnak.

A Gyűrűk Ura sorozat valószínűleg új címet is kap majd, hiszen a Jackson trilógiáját jócskán megelőző időszakba vezet majd el a friss alkotás. Ezzel együtt kicsit öngólnak tűnik elvenni a jól ismert cím marketing értékét, így a jövő zenéje még, hogy milyen elnevezéssel is fut majd a show.

A kész alkotás, de legalább is az első rész reálisan csak 2021-re érkezik, de sokan azért reménykednek egy 2020-as premierdátumban.

És hogy visszatér-e bárki a szinte hibátlan eredeti filmek színészgárdájából? Alapvetően az azonnali válasz az lenne, hogy nem, de a Gandalfot alakító Sir Ian McKellen állítólag korábban kijelentette, hogy nagyon szívesen részt venne a sorozat munkálataiban, hiszen Gandalf kora simán megengedi, hogy a másodkorban is szerepe legyen Középföldje történelmében. Csakhogy egyelőre se a készítők, se a csatorna nem kereste meg a színészt.

Az biztos, hogy jó ideig várnunk kell a végleges stáblistára és a megjelenés időpontjára, de addig is örülünk minden hírmorzsának.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya