Hírek

Trónok harca szereplő lesz A Gyűrűk Ura sorozat főgonosza?

A Gyűrűk Ura (2001-2003)

A Trónok harca sorozat Benjan Starkja, azaz Joseph Mawle tovább evezhet a kisképernyős vizeken: nagyon úgy néz ki, hogy őt válaszotta az Amazon a készülő A Gyűrűk Ura sorozat egyik legfontosabb szerepére – írja a Deadline.

Egyre több mindent tudunk az Amazon 5 évadosra tervezett A Gyűrűk Ura sorozatáról. Az egy ideje köztudott, hogy a sorozat a másodkorban játszódik majd, a készítőknek azonban komolyan is kell vennie Tolkien könyvbéli idővonalának megkötéseit. A kisképernyős feldolgozás nem nyúlhat se az első, se a harmad korkoz, ami ugyan minimálisan limitálhatja az új sorozatot, ugyanakkor egy teljesen új világba viszi majd be ezzel a nézőket.

Minden, amit A Gyűrűk Ura sorozatról eddig tudni lehet

A készülő sorozathoz korábban csatlakozott már Will Poulter és Markella Kavenagh, most pedig az ellenük fellépő Oren szerepére találták meg nagy valószínűséggel Joseph Mawle színészt, akit legtöbben a Trónok harcából ismerhetek. Bár az Amazon egyelőre nem erősítette meg a hírt, több értesülés is szinte biztosra mondja a castingot.

Egy ennyire gazdag fantasy univerzumban persze három név még mindig szinte semmi, úgyhogy kíváncsian várjuk az újabb fejleményeket. Az biztos, hogy A Gyűrűk Ura alkotópárosa JD Payne és Patrick McKay, míg az első két epizód rendezői székében J.A. Bayona ül. A forgatókönyv mögött pedig olyan neveket találunk, mint Bryan Cogman vagy Gennifer Hutchison.

A sorozat állítólag félmilliárd dollárba kerül majd, de a legalacsonyabb becslések is 250 milliós büdzséről szólnak.

A Gyűrűk Ura sorozat valószínűleg új címet is kap majd, hiszen a Jackson trilógiáját jócskán megelőző időszakba vezet majd el a friss alkotás. Ezzel együtt kicsit öngólnak tűnik elvenni a jól ismert cím marketing értékét, így a jövő zenéje még, hogy milyen elnevezéssel is fut majd a show.

A kész alkotás, de legalább is az első rész reálisan csak 2021-re érkezik, de sokan azért reménykednek egy 2020-as premierdátumban.

És hogy visszatér-e bárki a szinte hibátlan eredeti filmek színészgárdájából? Alapvetően az azonnali válasz az lenne, hogy nem, de a Gandalfot alakító Sir Ian McKellen állítólag korábban kijelentette, hogy nagyon szívesen részt venne a sorozat munkálataiban, hiszen Gandalf kora simán megengedi, hogy a másodkorban is szerepe legyen Középföldje történelmében. Csakhogy egyelőre se a készítők, se a csatorna nem kereste meg a színészt.

Az biztos, hogy jó ideig várnunk kell a végleges stáblistára és a megjelenés időpontjára, de addig is örülünk minden hírmorzsának.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..