Hírek

Tudja-e überelni a 3. fejezetet John Wick?

John Wick folyamatosan nyugdíjba szeretne vonulni. Sok dolog van, amihez, úgy tűnik, jobban ért. Utánanéztem, hogyan állnak a John Wick 4. fejezetének munkálatai. Összejöhet-e a dupla adag Keanu Reeves?

Mit várunk a John Wick 4. fejezetétől? Akciót, akciót és még több, jól kivitelezett akciójelenetet. És mint minden akciójelenetekkel megpakolt hollywoodi filmben, a kaszkadőröknek kiemelten fontos szerepük van.

Így került a kamera túloldalára egy sokat próbált szakember. A rendezőként John Wickkel debütáló Chad Stahelski által kivitelezett jeleneteket láthattuk többek között Mátrix-filmekben, ahol a főszerepben látható Keanu Reeves dublőreként tűnt fel.  (A két film közötti összefüggések itt nem érnek véget.) 

Matrix Keanu Reeves
Mátrix (1999)

A John Wick széria 4. fejezete jelenleg a forgatókönyvírás fázisában van. Így talán kissé korainak tűnik a latolgatás, de már többen tettek fel kérdéseket Stahelskinek a tervezett menetrenddel kapcsolatban. (Most érthető módon ez a téma kerül folyamatosan napirendre.)

A neo-noir akcióthriller franchise következő fejezetének premierdátuma azonban jelen pillanatban még kérdéses.

Azt, hogy tudja-e tartani a korábban beígért jövő év május 21-ei időpontot – ami egyben, az előzetes tervek szerint, a Mátrix 4. premierjének tervezett dátuma is – összetett kérdés. Jelenleg minden esély adott a csúszáshoz.

Februárban elkezdődött a Mátrix 4. részének forgatása, aminek főszerepében szintén Keanu Reeves lesz majd látható. Ráadásul Stahelski neve lehet, hogy ugyancsak felbukkan majd a stáblistán. Ám a koronavírus-járvány miatt itt is változások történtek az elmúlt időszakban. A dupla adag Keanu Reeves kérdés tehát nyitott.

Állítólag egyébként a John Wick 4. fejezetének kezdeteit egy Stahelski és Reeves közötti, Japánban folytatott beszélgetés jelenti, ahol felmerültek a 3. részből kihagyott jelenetek, amiket szerettek volna továbbfejleszteni. A két filmet óhatatlanul összehasonlítják majd a nézők és a kritikusok egyaránt: Tud-e majd Stahelski újat mutatni a nézőknek?

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com