Hírek

Tudjuk a Mátrix 4. címét és az első trailer is elkészült

keanu reeves

A Warner Bros a CinemaCon rendezvényen bejelentette a Mátrix 4. címét és szűk körben bemutatta a film első előzetesét. A The Matrix Resurrections címen futó folytatás előzetese elég ígéretes!

A Mátrix 4. címét illetően már februárban felröppentek hírek. Akkor a cím teljesen véletlen szivárgott ki, ugyanis egy insta fotón volt rajta a film címe. Ám ezúttal hivatalossá vált a cím.

A Warner Bros hivatalos bejelentése szerint The Matrix Resurrections néven fog futni az idén decemberben várható folytatás.

A Mátrix 4., avagy The Matrix Resurrections az egyik legjobban várt film 2021-ben. Nem véletlenül került rá a Filmtekercs listájára. Ahogy a Dűne is, úgy a Mátrix is a nagy lehetőségek és a nagy kockázatok filmje. A pillanatok alatt filmklasszikussá vált alkotás valóban kiérdemelte a figyelmet, de kérdés, hogy méltón tud-e bánni a lehetőségeivel. Ha megnézzük Lana Wachowski életművét, vagy akár csak a Mátrix-szériát, jogos az aggodalmunk, hiszen a rendező nem éppen egyenletes minőségben dolgozik. Ráadásul ezúttal Lilly Wachowski, Lana Wachowski alkotótársa, akivel együtt írta és rendezte a széria előző három darabját, nem vesz részt a produkcióban. Helyette Aleksandar Hemon és David Mitchell nevét láthatjuk majd a stáblistán, akik a Felhőatlasz adaptációjáért felelősek.

Az viszont mindenképp biztató, hogy a The Matrix Resurrections trailer első visszajelzései kifejezetten pozitívak! A leírások szerint Neil Patrick Harris és Keanu Reeves (Neo) párbeszédével indít az előzetes. Neo megkérdezi, hogy őrült-e, de a terapeuta leinti, hogy itt ezt a szót nem használják. Majd Neo találkozik Trinity-vel (Carrie-Anne Moss) egy kávézóban és megkérdezi tőle, hogy találkoztak-e már. Ugyan Keanu Reeves korábban azt nyilatkozta, hogy a The Matrix Resurrections alapvetően egy szerelmi történet, az előzetesből az is kiderül, hogy akcióban biztosan nem lesz hiány.

The Matrix Resurrections december 22-től lesz látható a mozikban és a HBO Max műsorán.