Hírek

Tudjuk, mit nézel idén Halloweenkor

Ha Halloween akkor horror – de legalább is valami ijesztő, sötét és véres. Idén október-novemberben több alkotásból is szemezgethetsz, ha egy kis borzongásra vágysz. Friss előzetesekre fel!


Hirdetés

Halloween idén sem múlhat el horror nélkül: alább ajánlunk pár alkotást is, amelyekhez az előzetesek alapján érdemes lesz leülni az ősz második felében. Rettegés, sorozatgyilkosok és még egy kis humor is vegyül az idei felhozatalban.

Hubie, a halloween hőse (október 7.)

Adam Sandler újra a Netflixen: a színész és a streaming óriás legújabb kollaborációja egy horror-vígjátékba ültetett családi film. Sandler alakítja egy kisváros ügyeletes fura figuráját, aki állandóan csak leégeti magát és aki annyiszor jelentette már be komolytalan bűntények sorát, hogy amikor Halloween éjszakáján tényleg felbukkan egy sorozatgyilkos, senki sem hisz neki. Így persze rajta áll, hogy egyedül kézre kerítse a láthatatlan őrültet. A filmet Steven Brill rendezte, aki több ízben is dolgozott már a színésszel (Sátánka, Az újrakezdés), míg a szereplők között találjuk Kevin Jamest, Steve Buscemit, Ray Liottat, Rob Schneidert és Peyton Listet.

Monsterland (október 2.)

Nyolc részes antológia-sorozatban ijeszteget a Hulu is. A Nathan Ballingrud írásait feldolgozó horror már-már mesebeli lényekkel operál, hiszen találkozunk sellőkkel, angyalokkal és további szörnyekkel is, akik az őrületbe kergetik, de legalább is visszafordíthatatlan tettekre veszik rá az embereket. A sorozatban feltűnik majd Kaitlyn Dever, Jonathan Tucker, Charlie Tahan, Nicole Beharie, Hamish Linklater, Marquis Rodriguez és Bill Camp is. Az alkotás Mary Laws író-kreátor-producertől érkezik.

Freaky (november 13.)

Mit kapunk ha ötvözzük a Halloweent és a Nem férek a bőrödbét? Hát a Freaky című Christopher Landon-rendezést. A történetben ugyanis a visszahúzódó és bénácska diáklány valahogy átszáll egy sorozatgyilkos testébe, amikor az éppen megöli őt. A nagyobb baj persze az, hogy a gyilkos pedig az ő szende, ártatlan testében folytatja az öldöklést. Mint minden testcserés filmben, itt is van persze időhatár: ha a lány 24 órán belül nem tér vissza saját testébe, a csere örökre így marad. A meglepően humorosnak ígérkező alkotás főszerepeiben Vince Vaughn és Kathryn Newton.

Ha pedig minden jól alakul és a mozik nyitva maradnak és a betervezett premiereket is megtartják, a mozikba is beköszönt a rettegés Jordan Peele legújabb horrorjával. A Kampókéz a 92-es ijesztő klasszikust folytatja, amelyben a gyilkos visszatér Chicagoba. Peele írta a forgatókönyvet, Nia DaCosta pedig a rendezői székbe ült bele. A film jelen állás szerint október 15-én debütál nálunk.

Persze ha esetleg lemaradtál volna róluk, az alábbi alkotásokkal is borzonghatsz egy kicsit, ha eljön a Halloween: az A befejezésen gondolkozom és a Lovecraft Country már elérhető a Netflixen és az HBO-n, október végére pedig már bemutatják a Ratchedet A száll a kakukk fészkére szadista nővéréről és a Dest is, amelyben David Tenant alakul át kíméletlen sorozatgyilkossá.

Frissítés (szeptember 12.): a Kampókéz premierjét sajnos 2021-re halasztotta a Universal és az MGM, így erre a filmre még egy kicsit várnunk kell.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés