Hírek

Túlfűtött erotika az újkorban – Mary & George előzetes

Mary & George

Udvari intrikákkal, ötletes beszólásokkal és csaták helyett rengeteg szex jelenettel futott be a Mary & George előzetese Julianne Moore főszereplésében.

A 17. században játszódó Mary & George című kosztümös, történelmi pszichodráma főszereplője az Oscar- és BAFTA-díjas Julianne Moore, aki a rendkívül törtető Mary Villierst alakítja. Az igaz történet alapján készült minisorozatban Mary Villiers úgy próbál nagyobb befolyást szerezni, hogy másodszülött fiát, George-ot (Nicholas Galitzine) I. Jakab angol király (Tony Curran) elcsábításával bízza meg. George a király elsőszámú szeretőjévé válik és hatalmának növekedésével igyekszik kilépni anyja irányítása alól, aki bábként kezeli őt.

Az előzetesben az újkori Anglia korhű módon visszaköszön a jelmezeken keresztül, az azonban bizonyos, hogy a sorozat helyenként el fog térni a valós eseményektől. D.C. Moore (Megszállottak viadala, Temple) elsődleges forrása Benjamin Wolley ismeretterjesztő könyve – az igencsak beszédes című – The King’s Assassin volt. A sorozat azonban sokkal inkább az erotikára fókuszál, mintsem a történelemre. I. Jakabot egy teljesen homoszexuális, könnyen befolyásolható királyként ábrázolják, akit a tivornyák, a férfiak és a velük tartott szexpartik kötnek le, holott a király valójában biszexuális volt és gyermekei is születtek.

Mary & George - Tony Curran

A mindig ravasz Maryvel a Mary & George az erős nőket középpontba állító, a brit királyi családról szóló mozgóképek (A korona, A kedvenc) sorát hivatott folytatni.

A Mary & George című sorozatot a Hera Pictures a Sky Studios stúdióval együttműködésben készítette. A sorozatot a Hera Pictures vezető producere, Liza Marshall mellett D.C. Moore, Oliver Hermanus és Julianne Moore jegyzi. Hermanus (Élj!, Moffie) egyben a sorozat főrendezője is. Sam Hoyle a Sky Studios vezető producereként működik közre.

A sorozatban többek között szerepel még Trine Dyrholm (A kommuna, Szívek királynője), Sean Gilder (Zuhanás, New York bandái), Simon Russell Beale (Sztálin halála, Outfit), Niamh Algar (Egy igazán dühös ember, A csoda).

A Mary & George március 8-án válik elérhetővé a SkyShowtime-on.

Antalovics Dániel

Antalovics Dániel az EKKE mozgóképkultúra és média szakán tanulta a filmkészítés fortélyait. A lélektelen filmeket megveti. Kedvencei a szürreális, a disztópikus és a társadalmi problémákat feszegető filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com