Hírek

Túlsúlyos szuperhősnő kaphat saját filmet

A képregényekből már ismert Faith Herbert történetét a Sony Pictures viszi vászonra.

Miközben a nők egyre nagyobb szerepet játszanak a képregénybizniszben, a Sony Pictures egy plus-size női hősről tervez élőszereplős filmet. A stúdió már fel is kérte az Amerikai istenek íróját, Maria Melniket a forgatókönyv elkészítésére – írja a Deadline.

A Valian Comics képregényeiből ismert Faith Herbert egy vidám, képregény- és tudományrajongó geek lány, akinek mellesleg telekinetikus képességei is vannak.

A Sony 2015-ben kötött megállapodást a Valiant Entertainmenttel, amelynek hála már készülőben van a Bloodshot című film Vin Diesel és Eiza Gonzalez főszereplésével. A Sony mindeközben prioritássá tette a szuperhőstörténeteket, pár napja derült ki például, hogy film készül a Pókember-univerzum szereplőjéről, Morbiusról is Jared Leto főszereplésével.

Faith története azért lenne nagy előrelépés, mert megszüntetné az izmos férfiak és a modellalkatú nők hegemóniáját a képregényfilmekben. Hacsak nem rajzolják őt újra, Faith nem ezt az ideált képviseli. Az 1992-ben debütált figura képes repülni, illetve más tárgyakat reptetni. Eközben viszont nem olyan tépelődő figura, mint a szuperhősök többsége, hanem egy eleven, fiatal nő. Jelenleg csupa nő dolgozik a képregényein: Jody Houser írja a történeteket, a rajzokat Francis Portela és Marguerite Sauvage készíti, a borítókért pedig Jelena Kevic-Djurdjevic felel. Faith aktuálisan Los Angelesbe költözött, egy riporter személyazonosságát felvéve.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya