Hírek

Még több szörny, robot és robbanás – Itt a Tűzgyűrű 2. előzetese!

Minden korábbinál nagyobb szörnyek és minden korábbinál nagyobb robotok csapnak össze a Tűzgyűrű folytatásában. Viszont ezúttal Guillermo del Toro nélkül.

A Star Wars: Ébredő erőből ismerős John Boyega játssza a főszerepet a Tűzgyűrű folytatásában. A központi figura persze nem ő lesz, hanem a robot, amit irányít, és a szörny, amellyel harcol.

A rendező a Daredevil rendezője, Stephen S. DeKnight. Vagyis az első rész kultikus direktora, Guillermo del Toro ezúttal csak producerként vett részt a munkálatokban. Nem mondom, hogy a direktor egyéni látványvilága maradéktalanul megjelent a 2013-as verzióban, de a jelenléte több tekintetben érezhető volt. A hiánya máris érződik: a Tűzgyűrű 2. inkább hasonlít valamelyik Transformershez, mint az előző részhez.

Ennek ellenére belőlem is előjön a gyerek, és tényleg izgatott lettem a toronyházak között zajló harcok láttán. Bízom benne, hogy talán csak az előzetest vágták össze bénán, és a végeredmény azért erősebb lesz, mint ami a kétperces trailer alapján kitűnik. A bemutató sok mozgatás után jövő márciusban lesz, a magyarországi premier viszont még nem ismert.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés