Hírek

TV sorozatot csinál Scorsese a New York bandáiból

gangs-of-new-york-2002-04-gKorábban már szó volt arról, hogy a Nagymenőkből készülne sorozat, a mostani hírek azonban a New York bandái (a mi Martin Scorsese toplistánk 10. helyezettje) kisképernyőre adaptálásáról szólnak – tudtuk meg a /Filmtől.


Hirdetés

Martin Scorsese együttműködésbe kezdett a New York bandái forgalmazójával, a Miramax-szal, hogy TV sorozat készülhessen a 2002-es filmből. Az elképzelés szerint nem csak New Yorkban játszódna a sorozat, hanem olyan más gengszterlakta városokba is kitekintene, mint Chicago. Annak ellenére, hogy a sorozat nyilvánvalóan képtelen lenne összerántani az eredeti film káprázatos szereplőgárdáját (Leonardi DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Liam Neeson stb.), bőven maradt még a történetben kiaknázatlan lehetőség, amivel a sorozat játszani tudna.

Scorsese erről így nyilatkozott: „Amerika történelmének és örökségének ezen korszaka karakterekben és történetekben is igen gazdag, így érthető, hogy nem tudtunk mindent megmutatni egy két órás filmben. Ezzel szemben egy TV sorozat mind időben, mind a kreativitás szabadjára engedésében többet tudna nyújtani ahhoz, hogy életre keltsük ezt a színes világot, és kiderüljön hogy hogyan hatott – és hat a mai napig – társadalmunkra.”

A Miramax jelenlegi vezetője, Richard Nanula hozzátette: „Senki jobban nem példázza azt, hogy milyen az új Miramax és hogyan lehet még jobb, mint Martin Scorsese. A minőség iránti elhivatottsága és a történetmesélés művészi szintre emelése az, amivel a mai napig izgalomba hozza az embereket. Nem is juthatott volna nála jobb eszünkbe erre a projektre, mint az az ember, aki az eredeti történetet vászonra vitte.”

Piller Mónika

Piller Mónika az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve dán szakon. Szakdolgozatát az izlandi filmek és a globalizáció témakörében írta. Specializációja a skandináv film, a dokumentumfilm és az animációs film. Jelenleg a Magyar Televíziónál dolgozik szerkesztő-riporterként.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

0
Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is, szólj hozzá!x
()
x