Hírek

Úgy néz ki, Wong Kar-wai legújabb alkotása egy sorozat lesz

Blossoms Shanghai címmel érkezik Wong Kar-wai legelső sorozata – írja a Variety.

Noha tavaly megírtuk, hogy Wong Kar-wai legújabb filmjén, a Blossoms című drámán dolgozik, azóta kicsit megváltoztak a dolgok. Állítólag a filmterv is képben maradt, de Blossoms Shanghai címmel sorozat is érkezik a hongkongi rendezőtől egyelőre nem tudni, melyik csatornára vagy platformra.

Az Oscar-díjas alkotó, akinek leghíresebb művét, a Szerelemre hangolvát mi nem csak a 21. század legjobb filmjei közé válogattuk be, de a legszebb romantikus néznivalók közé is felkerült, legelső tévés produkciójára készül. Állítólag a pilot epizódot mindenképpen ő is rendezi, de az is lehet, hogy a teljes sorozat mögé beül Kar-wai.

60 romantikus film, amit látnod kell, miután megházasodtál

A Blossoms Shanghai Yucheng Jin 2013-as majdnem azonos című regényét dolgozza fel, ugyanazt, amelyre egyébként a Blossoms című film is épülni fog, ha tényleg elkészül. A Sanghajban forgatott alkotás különleges helyet foglal el a rendező szívében. Ahogy ígéri, ez lesz élete legszemélyesebb munkája, hiszen bár a hongkongi filmvilág legjelentősebb alkotója, valójában itt született.

“Yucheng Jin Blossoms című alkotása a tökéletes vászon ahhoz, hogy vizualizáljam és megosszam szeretetem a szülővárosom iránt. A sorozattal be szeretném invitálni a nézőket a 90-es évek Sanghajába, hogy bemutassam a város lakóit és azt az izgalmas időszakot, amely a modern várost megalapozta.”

A sorozat forgatókönyvét Wen Qin írja, az operatőri munkákat pedig az a Pau Peter látja el, aki többek között a Tigris és sárkányért Oscar-díjat nyert.

A főszerepben Ge Hu-t találjuk, ő alakítja a történet főhősét, aki egy fiatal opportunistaként kerül a városba és alapozza meg a szerencséjét a rohamosan fejlődő gazdasági központban. Nem csak azt követhetjük nyomon, ahogy szinte a semmiből hihetetlen vagyont halmoz fel, hanem életének négy legfontosabb kapcsolatát is látjuk majd négy különleges nővel.

Azt sajnos nem tudni, hogy mikor is kerül elénk a sorozat, illetve, hogy hol is lesz majd elérhető, de az biztos, hogy nemzetközi forgalmazásba kerül majd a Blossoms Shanghai, hiszen ki akarna lemaradni Wong Kar-wai első sorozatáról. Arról nem is beszélve, hogy utoljára 2013-ban láthattunk valamit a rendezőtől, ez volt A nagymester.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com