Hírek

Úgy tűnik, Emily Párizsban marad: érkezik a második évad

Folytatódik a vegyes érzelmeket kiváltó Netflix sorozat, az Emily Párizsban. Kérdés, fog-e tanulni a kritikákból a második évad. 

Oh lá lá, Párizs nem ereszti Emilyt. Az Internetes mémmé vált Emily Párizsban alig két hónappal az első évad megjelenése után már a másodikat tervezi. Nem csoda, a sokak által imádott és mások által hevesen kritizált Netflix-sorozat számos reakciót és vitát váltott ki, és persze ezáltal óriási nézettséget produkált. A Variety szerint az Emily Párizsban október legnépszerűbb streamelt sorozatai közé verekedte be magát.

A sorozat egy fiatal amerikai lány, Emily (Lily Collins) kalandjait követi, aki Párizsba költözik új munkája miatt. Egy luxuscégekkel foglalkozó marketingügynökségnél talált állást, ahol igyekszik minél gyorsabban beilleszkedni. Emily beleveti magát a francia létbe, barátokra lel, bepasizik, és a végére még francia kollégáival is megszeretteti magát (többé-kevésbé).

A leginkább csajos estékre való sorozat viszont sokaknál kiverte a biztosítékot.

Nem segített, hogy a klisékkel megpakolt, ízig-vérig amerikai történetet a sorozat készítője, Darren Star telerakta francia sztereotípiákkal. Az Emily Párizsban francia szereplői beképzeltek, már reggelire bort isznak, háromórás ebédszünetekre tűnnek el, csalfák, és még sorolhatnánk. Ahogy kritikánkban írtuk: „Star kihagyja azt a ziccert, hogy valódi képet fessen a fények városáról, így nemcsak szereplőit, de Párizst sem tudja közelebb hozni nézőihez.”

Az ikonikus Szex és New York alkotójaként megismert Star védelmébe vette sorozatát, mondván „ez nem egy francia show, ez egy amerikai show”. Lily Collins, aki a főszereplő megformálása mellett producerként is közreműködött a munkálatokban, „csüggesztőnek” találta a negatív visszajelzéseket. Mindenesetre az elutasító vélemények ellenére az Emily Párizsban népszerűsége nem csökkent, így a folytatás előtt is szabad az út.

S ki tudja, még az is lehet, Emily megtanul pár francia szót a második évad kedvéért.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com