Hírek

Ugyan, ki hagyná el Tilda Swintont? – The Human Voice előzetes

The-Human-Voice-Tilda-Swinton

Megérkezett Pedro Almodóvar első angol nyelvű filmjének előzetese, de a látottak alapján a The Human Voice kapcsán a „film” nyelvén kívül bármi másról beszélni felesleges.

Van, aki a karantén alatt jobban tud dolgozni, mint a „normális” kerékvágásban. Igaz lehet ez Pedro Almodóvar (A bőr, amelyben élek, Fájdalom és dicsőség) spanyol filmkészítőre is, hiszen The Human Voice című 30 perces rövidfilmjét tavasszal írta. A film Jean Cocteau azonos című drámájából készült és júliusban forgatták.

A rövidfilm egy nő mindennapjait követi, aki csak figyeli az idő múlását volt szeretője bőröndjei mellett. A férfinek fel kellett volna vennie őket, viszont soha nem érkezett meg. A nő társa egy kutya, aki nem érti, gazdája hogyan hagyhatta őt el. Embernek és állatnak az elhagyatottsággal kell szembenéznie.

A The Human Voice főszerepét Tilda Swinton alakítja, és az előzetes után csak kíváncsibbak lettünk a játékára.

A szűkszavú trailer nem árul el sokat a cselekményről, de talán nem is ez a fontos. A The Human Voice a látottak alapján jobban épít a hangulat építésére a művészfilmesen különleges posztmodern és teátrális díszletben.

A film ősbemutatója az idei Velencei filmfesztiválon volt, ahol a kritika azonnal a keblére emelte. Almodóvar egyébként első angol nyelvű filmjét több országban, például Spanyolországban már ősszel bemutatták, viszont az amerikai terjesztési jogot a Sony Pictures Classic csak most vette meg – írja a DarkHorizons.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Magyarországon elérhető lesz-e bármilyen módon Pedro Almodóvar filmje.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com