Hírek

Ugyanazt a színészt találta Charles Mansonnak David Fincher és Quentin Tarantino

Ugyanazt a színészt választotta Charles Manson szerepére David Fincher és Quentin Tarantino. Előbbi a Mindhunter című sorozat 2. évadához, míg utóbbi a Once Upon a Time In Hollywood című filmhez – írja a Collider.

Kicsi a világ: Damon Herriman ausztrál színész két külön produkcióban fogja eljátszani a hírhedt szektavezér Charles Mansont. Pár napos a hír, hogy Quentin Tarantino végre – gyakorlatilag utolsóként – megtalálta közelgő filmjének egyik fontos szereplőjét. Mostanra azonban az is kiderült, hogy nem az ikonikus rendező az egyetlen, aki szerint Herriman tökéletes Manson szerepére. A Netflixen futó Mindhunter című sorozat 2. évadába már korábban beválogatta a színészt David Fincher. Állítólag a sorozatgyilkosos alkotáshoz már készült is néhány felvétel Herrimannel.

A színész egyébként inkább sorozatokban és minisorozatokban szerepelt eddig: láthattuk A tó tükrében, a Prédában, a Secret Cityben vagy az Incorporatedben.

Tarantino filmjével ellentétben, amelyben a ’60-as évek legvégén járunk a Mindhunters a ’80-as évekbeli Charles Mansont mutatja be, amikor az már börtönben ül.

Az biztos, hogy két ekkora rendező nem hibázhat, úgyhogy mi tűkön ülve várjuk mindkét alkotást.

A Mindhunter 1. évada kivételes és különleges volt tele erős színészi alakításokkal. Míg a Once Upon a Time In Hollywood olyan sztárokat vonultat majd fel, mint Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Al Pacino és Margot Robbie. Igaz ugyan, hogy se a sorozat új évada, se Tarantino filmje nem Charles Mansonról fog szólni, érdekes lesz látni ugyanazt a színészt ugyanazt a karaktert megformálni 10 éves különbséggel.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya