Hírek

Új adaptáció készül a Dűnéből

dune frank herbertFrank Herbert kultikus klasszikusa, a Dűne jogait a Legendary kaparintotta meg – tévés és mozis produkciót is tervez a stúdió – írja a The Hollywood Reporter.

A Legendary hétfőn jelentette be, hogy Paul Atreides ismét életre kelhet. Az 1965-ben napvilágot látott, távoli jövőben játszódó történet szerint két család, az Atreidesek és a Harkonnenek marakodnak a sivatagbolygó, az Arrakis fölött, mely a világegyetem legértékesebb anyagának, a fűszer-melanzs forrása. A bolygó lakói a szabad fremenek, akik egy próféciában megjövendölt messiás eljövetelét várják. A Nebula- és Hugó-díjat is nyert, több folytatást megélt regény remek története mellett a politikai, szociológiai és ökológiai áthallásai miatt lett rendkívül népszerű.

A projekt producerei feltehetően Thomas Tull, Mary Parent és Cale Boyter lesznek, Brian Herbert, Byron Merritt és Kim Herbert nevét executive producerekként találjuk majd a stáblistán.

A regényből korábban több adaptáció is készült, David Lynch 1984-ben egy mára szintén kultikus státuszba jutott verziót (a képen) készített belőle, 2000-ben pedig John Harrison forgatott belőle háromrészes sorozatot William Hurttel a főszerepben.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com