Hírek

Új Cloverfield film van készülőben

A Deadline értesülései szerint a Paramount stúdió egy új Cloverfield film előkészületein munkálkodik.

A 2008-ban bemutatott Cloverfield hatalmas kritikai és közönségsiker lett. Az azóta jeles blockbuster-franchise-okat (A majmok bolygója, Batman) dirigáló Matt Reeves korai rendezése az inváziós sci-fi műfaját kombinált a found footage stílus realisztikus feszültségével. A mindössze 25 milliós költségvetésből készült alkotás minden várakozáson felül teljesített. A Cloverfield több, mint 172 milliós bevételt termelt a mozipénztáraknál, így meglepő, hogy a folytatásra egészen 2016-ig kellett várni.

Sokak szerint azonban a Cloverfield Lane 10. professzionálisabb minősége még túl is szárnyalta elődjét.

A kamaradrámába oltott túlélőfilmet elsősorban John Goodman és Mary Elizabeth Winstead kiváló alakítása töltötte meg feszültséggel. A történet nem szokványos folytatásként, hanem az eredeti filmmel párhuzamosan zajló események prezentálásával tágította a korábban megismert világot.

Cloverfield Lane 10.

A trilógiává bővülő sorozat harmadik része is hasonló eszközökkel nyújtott újabb kontextust az eseményeknek. A The Cloverfield Paradox ugyanakkor sokkal inkább ügyes marketingstratégiájával volt képes hódítani, mintsem innovatív cselekményvezetésével. A filmet a 2018-as Super Bowl során jelentették be egy meglepetés előzetes levetítésével. A meccs befejezése után pedig már elérhetővé is vált a teljes alkotás a Netflix kínálatában.

A franchise korábbi felvonásaihoz hasonlóan a most készülő új alkotást is hatalmas titkolózás övezi. Annyit mindenesetre már lehet tudni a projektről, hogy Babak Anvari ül majd a rendezői székbe, a forgatókönyvet Joe Barton írja a produceri feladatokat pedig a korábbi részekhez hasonlóan J.J. Abrams látja el.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!