Hírek

Új Cloverfield filmmel házal J.J. Abrams

2008-ban jelent meg a Cloverfield című kézikamerás szörnyfilm. Akkor még nem tudtuk, hogy egy franchise van készülőben: ma már inkább homlokráncolást eredményez egy új rész bejelentése.

Egy szokatlan antológiasorozat első darabja volt a Cloverfield, melyet Matt Reeves rendezett, aki jelenleg a The Batmant készíti a Warner Bros-nak. A szuperhősfilm farvízén egy spin-off sorozat is elevickél majd az HBO Maxon, melyet Joe Barton ír – a Maffiózók készítőjét, Terence Wintert váltotta, aki kreatív nézeteltérések miatt lépett le. A szerző korábbi munkái közt szerepel a Giri/Haji című Netflix-sorozat, valamint A rítus című horror is: a most következő Cloverfield-projekt is az ölében landolt.

Cloverfield Lane 10.

A Hollywood Reporter szerint Reeves nem tér vissza a projektre, de J.J. Abrams, aki producerként már az eddigi filmeket is tető alá hozta, továbbra is felügyeli a munkálatokat. Az új Cloverfieldről egyelőre szinte semmit sem mondtak el, csupán annyit, hogy a kézikamerás jelleg nem jelenik meg a soron következő filmben. Ebben azonban semmi meglepő nincs, hiszen a korábban látott Cloverfield Lane 10. című kamarathriller és a The Cloverfield Paradox című űrhorror szintén hagyományos operatőri beállításokkal dolgozott.

A Paradox gyenge kritikai visszhangja törte meg igazán a Cloverfield-sorozat lendületét

– annyira, hogy az negyedik filmet már a sorozatra való utalásoktól mentesen adták ki a mozikba, és az Overlord  csupán egy II. világháborús zombihorror maradt. A különálló filmek eddig is csak nagyon halványan kapcsolódtak egymáshoz: csak reménykedni tudunk, hogy a Paramount és a Bad Robot által készített Cloverfield-folytatás nem csupán egy marketinghúzás lesz, mint a sokat gyalázott előző rész.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés