Hírek

Új Constantine sorozat készül

Új Constantine sorozat érkezik az HBO-ra, J.J. Abrams cége fejleszti.

A kétezres évek egyik mára jórészt elfeledett, de annál izgalmasabb színfoltja volt a műfajához képest igen kreatív Constantine, a démonvadász című képregényfilm / horror (2005). A DC képregény-sorozata alapján készült mű haldokló, dohányos, cinikus, film noir-ba illő főszereplője Keanu Reeves volt, frissen érkezve a sztratoszférából, ahová a Mátrix trilógia repítette, és meglehetősen emlékezetes alakítást nyújtott (nála csak Tilda Swinton volt kiemelkedőbb az androgün, amorális, hidegen felsőbbrendű angyal szerepében) – de még emlékezetesebb volt a Constantine remek világépítése, látványt és csavaros sztoriszálakat egyaránt kínáló váltogatása e világ és a pokol között, és persze az a morális történet, ami mind a karakter fejlődésével, mind a film végi megoldás révén jócskán túlmutatott a szokásos képregényfilmeken, hogy az átlagos horrort ne is említsem.

A népszerű képregény-sorozat aztán egy rövid életű tévéadaptációt is kapott: Matt Ryan főszereplésével az NBC sugározta 2014-15-ben, de a sorozat nem vert különösebb hullámokat.

Hát most rebootot kap a Constantine, méghozzá egy „sötétebb” feldolgozást az eredetinél – írja a Deadline. A rebootot az HBO Max rendelte és J.J. Abrams cége, a Bad Robot készíti, a pilot írója Guy Bolton.

A kevés információ, ami napvilágot látott, ennyi: a sorozat főszereplője ezúttal nem fehér színész lesz; a helyszín pedig London (nem az Egyesült Államok, mint a filmben). A pilot több íróval való fejlesztése márciusban kezdődik.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés