Hírek

Új előzetes a Kémek hídjához

bridge_of_spies_2Steven Spielberg és Tom Hanks negyedik közös filmjének ezúttal a patrióta, igazságszerető volta domborodik ki. 

A hidegháborús konfliktust feldolgozó film igaz történeten alapul: Hanks James Donovant játssza, akit azzal a kényes feladattal bíznak meg, hogy tárgyalás útján kiszabadítson Kelet-Berlinből két amerikai pilótát. A helyzetet bonyolítja, hogy csere érdekében el kell engedni egy szovjet kémet – az új trailerben nagyobb szerepet kap az erkölcsi, szakmai dilemma, mint az előző, akicióorientált előzetesben. Még az „ez tesz minket amerikaivá” is elhangzik.

A Kémek hídja (Bridge of Spies) forgatókönyvét Joel és Ethan Coen, valamint Matt Charman írta, Hanks mellett Mark Rylance, Scott Shepherd, Amy Ryan, Sebastian Koch és Alan Alda szeret kapott.

A film október 16-án kerül moziba, a magyar bemutató dátumáról egyelőre nincs hír.

 

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu