Hírek

Megint hasít – új előzetes érkezett a Top Gun: Maverickhez

Lendületes és drámai a Top Gun: Maverick új előzetese, és a végén még finom humorral is él.

33 év nagy idő. Nem tudni az igazi okát, hogy miért és miért pont most kellett ennek a folytatásnak elkészülnie. Az is igaz persze, hogy ha jó film lesz a Top Gun: Maverick, senki se fogja ezt a kérdést újra feltenni, ha meg nem, tengernyi sok más miért is elő fog jönni.

A hatvanhoz(!) közelítő Tom Cruise ismét repülőre ül, motorra pattan majd, de leginkább a haditengerészet vadászpilótáinak kiképzőjeként fog tündökölni, és a távvezérelt drónok korában küzd meg ellenlábasaival: a Goose fiát játszó Miles Tellerrel és Val Kilmer Icemanjével.

Maverick oldalbordájának szerepében ezúttal Jennifer Connellyt láthatjuk.

2019-ben már nincs az 1980-as évekre oly jellemző szintipop a képsorok alatt, mégis nosztalgikus hangulatot árasztanak Joseph Kosinski készülő filmjének kockái. Nyilván szándékosan. Az 1986-os mozi eredeti kedvcsinálójával összevetve is tisztán látható mindez. Az új előzetes alapján több jelenetet, poént és képkompozíciót is hajszálpontosan, másokat reflektív formában fognak felhasználni az új darabban.

Komoly filmszakmai tanulsággal is bír ez az előzetes. Az első ránézésre – és sokadjára is – megállapítható, hogy Tom Cruise irigylésre méltóan és piszkosul jól öregszik, Jennifer Connelly viszont nagyon nem.

A Top Gun: Maverick premierje 2020. június 26-án várható.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com