Hírek

Megint hasít – új előzetes érkezett a Top Gun: Maverickhez

Lendületes és drámai a Top Gun: Maverick új előzetese, és a végén még finom humorral is él.

33 év nagy idő. Nem tudni az igazi okát, hogy miért és miért pont most kellett ennek a folytatásnak elkészülnie. Az is igaz persze, hogy ha jó film lesz a Top Gun: Maverick, senki se fogja ezt a kérdést újra feltenni, ha meg nem, tengernyi sok más miért is elő fog jönni.

A hatvanhoz(!) közelítő Tom Cruise ismét repülőre ül, motorra pattan majd, de leginkább a haditengerészet vadászpilótáinak kiképzőjeként fog tündökölni, és a távvezérelt drónok korában küzd meg ellenlábasaival: a Goose fiát játszó Miles Tellerrel és Val Kilmer Icemanjével.

Maverick oldalbordájának szerepében ezúttal Jennifer Connellyt láthatjuk.

2019-ben már nincs az 1980-as évekre oly jellemző szintipop a képsorok alatt, mégis nosztalgikus hangulatot árasztanak Joseph Kosinski készülő filmjének kockái. Nyilván szándékosan. Az 1986-os mozi eredeti kedvcsinálójával összevetve is tisztán látható mindez. Az új előzetes alapján több jelenetet, poént és képkompozíciót is hajszálpontosan, másokat reflektív formában fognak felhasználni az új darabban.

Komoly filmszakmai tanulsággal is bír ez az előzetes. Az első ránézésre – és sokadjára is – megállapítható, hogy Tom Cruise irigylésre méltóan és piszkosul jól öregszik, Jennifer Connelly viszont nagyon nem.

A Top Gun: Maverick premierje 2020. június 26-án várható.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya