Hírek

Új előzetes, végleges plakát a Budapest Noirhoz!

A régóta várt Budapest Noir új előzetest és végleges plakátot kapott, nézd meg őket! Nincs már oly messze november másodika :)

November 2-án mutatják be a magyar mozik a Budapest Noir c. nagyjátékfilmet. A Gárdos Éva (Amerikai rapszódia) rendezésében készült Budapest Noir Kondor Vilmos azonos című könyve alapján készült: az 1936. év Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása.

Kondor Vilmos krimije 2008-ban a hazai irodalmi élet egyik legnagyobb meglepetése volt, hatalmas kritikai- és közönségsikerrel. A könyv azóta világszerte számos nyelven jelent meg (Amerikában a nagy presztízsű Harper Collins kiadásában). Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián), a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz – csakhogy ez az ügy más, mint a többi: mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat.

Gordon Zsigmond filmbeli szerelmét, Eckhardt Krisztina fotóriportert Tenki Réka alakítja.

A forgatókönyvet Kondor bestselleréből Szekér András (A nagy füzet) írta, operatőre Ragályi Elemér (Magasiskola, A miniszter félrelép, Az ajtó, 1945), a harmincas évek Budapestjét Pater Sparrow (1, The Duke of Burgundy) látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea (Colette, Tiszta szívvel, The Duke of Burgundy, Tulse Luper bőröndjei) tervezte.

A Budapest Noir a Pioneer Pictures gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. A film a Big Bang Media forgalmazásában, 2017. november 2-án kerül a magyar mozikba.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com