Hírek

Új filmet készít Szabó István

Szeptember elején kezdődik Szabó István Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező, a nemzet művésze új filmjének forgatása.

A Redl ezredes és a Mephisto Oscar-díjas rendezője, Szabó István Zárójelentés címmel készít új filmet, melynek forgatása idén szeptemberben veszi kezdetét a Nemzeti Filmalap mintegy 561,8 millió forintnyi támogatásával.

A történet szerint a főhős egy orvosprofesszor, akit váratlanul nyugdíjaznak, elmegy körorvosnak a szülőfalujába, ahol megtalálja fiatalkori önmagát. Mindebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa – olvasható a Filmalap csütörtöki közleményében.

A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő Zárójelentés producere Sándor Pál és Tőzsér Attila. Mint írják, Szabó István és Sándor Pál is több mint hat évtizede alkot filmeket, azonban „párhuzamos” pályafutásuk most először fut össze, a Zárójelentés című filmen dolgoznak először együtt. A film operatőre Szabó István állandó alkotótársa, Koltai Lajos lesz.

A Zárójelentés bemutatója 2019 második felében várható.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya