Hírek

Új filmet készít Szabó István

Szeptember elején kezdődik Szabó István Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező, a nemzet művésze új filmjének forgatása.

A Redl ezredes és a Mephisto Oscar-díjas rendezője, Szabó István Zárójelentés címmel készít új filmet, melynek forgatása idén szeptemberben veszi kezdetét a Nemzeti Filmalap mintegy 561,8 millió forintnyi támogatásával.

A történet szerint a főhős egy orvosprofesszor, akit váratlanul nyugdíjaznak, elmegy körorvosnak a szülőfalujába, ahol megtalálja fiatalkori önmagát. Mindebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa – olvasható a Filmalap csütörtöki közleményében.

A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő Zárójelentés producere Sándor Pál és Tőzsér Attila. Mint írják, Szabó István és Sándor Pál is több mint hat évtizede alkot filmeket, azonban „párhuzamos” pályafutásuk most először fut össze, a Zárójelentés című filmen dolgoznak először együtt. A film operatőre Szabó István állandó alkotótársa, Koltai Lajos lesz.

A Zárójelentés bemutatója 2019 második felében várható.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya