Hírek

Új forgatókönyvíró dolgozza át a Star Wars IX. részét

A Hollywood Reporter értesülései szerint a Star Wars új trilógiájának feltételezett lezárásával még bőven van dolga a készítőknek.

Nem a történetvezetési zsenialitása miatt vált népszerűvé két éve a Jurassic World, de íróit eljuttatta addig, hogy elkészíthessék a legnagyobb filmes franchise egy epizódjának szkriptjét. Derek Connolly és Colin Trevorrow jegyzi a IX. részt, míg utóbbi rendezési feladatokat is ellát majd.

A duóhoz azonban frissen hozzárendelte a stúdió Jack Thorne-t, hogy új szemmel járuljon hozzá a forgatókönyvhöz. Thorne profiljában nincs előkelő helyen a sci-fi. Korábban dolgozott a Skins című tévésorozaton, a mozifilmek közül pedig a Hosszú út lefelé, a Majd újra lesz nyár és az idén érkező Csodácska köthető a nevéhez (előzetes itt). Vélhetően a sztori emberi, drámai elemeit hivatott erősebbé kovácsolni.

Jack Thorne

Colin Trevorrow rendező nehéz helyzetben van.

Míg a Jurassic World a világ egyik legsikeresebb filmje lett, a kritikusok szerint hiányzott belőle az egyedi látásmód. Inkább a stúdió és Steven Spielberg producer filmjének tűnt, nem Trevorrow alkotásának. A VIII. részt ráadásul az a Rian Johnson (Looper – A jövő gyilkosa, Szélhámos fivérek) rendezi, akinek egyik védjegye, hogy eredeti módon csűri-csavarja a szálakat. Erősen valószínű, hogy Magyarországon nem is mutatják be Trevorrow The Book of Henry című filmjét, amely az idei év egyik legnagyobb mozis katasztrófájaként emlegetnek. Sokak a filmet látva még szkeptikusabbak a rendező képességeivel kapcsolatban.

A filmet a Disney 2019. május 24-én tervezi bemutatni. Ezzel eltérnek az előző epizódoktól, hiszen nem karácsonyi premier lesz, hanem a nyári szezon legnagyobb tényezője.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com