Hírek

Új forgatókönyvíró dolgozza át a Star Wars IX. részét

A Hollywood Reporter értesülései szerint a Star Wars új trilógiájának feltételezett lezárásával még bőven van dolga a készítőknek.

Nem a történetvezetési zsenialitása miatt vált népszerűvé két éve a Jurassic World, de íróit eljuttatta addig, hogy elkészíthessék a legnagyobb filmes franchise egy epizódjának szkriptjét. Derek Connolly és Colin Trevorrow jegyzi a IX. részt, míg utóbbi rendezési feladatokat is ellát majd.

A duóhoz azonban frissen hozzárendelte a stúdió Jack Thorne-t, hogy új szemmel járuljon hozzá a forgatókönyvhöz. Thorne profiljában nincs előkelő helyen a sci-fi. Korábban dolgozott a Skins című tévésorozaton, a mozifilmek közül pedig a Hosszú út lefelé, a Majd újra lesz nyár és az idén érkező Csodácska köthető a nevéhez (előzetes itt). Vélhetően a sztori emberi, drámai elemeit hivatott erősebbé kovácsolni.

Jack Thorne

Colin Trevorrow rendező nehéz helyzetben van.

Míg a Jurassic World a világ egyik legsikeresebb filmje lett, a kritikusok szerint hiányzott belőle az egyedi látásmód. Inkább a stúdió és Steven Spielberg producer filmjének tűnt, nem Trevorrow alkotásának. A VIII. részt ráadásul az a Rian Johnson (Looper – A jövő gyilkosa, Szélhámos fivérek) rendezi, akinek egyik védjegye, hogy eredeti módon csűri-csavarja a szálakat. Erősen valószínű, hogy Magyarországon nem is mutatják be Trevorrow The Book of Henry című filmjét, amely az idei év egyik legnagyobb mozis katasztrófájaként emlegetnek. Sokak a filmet látva még szkeptikusabbak a rendező képességeivel kapcsolatban.

A filmet a Disney 2019. május 24-én tervezi bemutatni. Ezzel eltérnek az előző epizódoktól, hiszen nem karácsonyi premier lesz, hanem a nyári szezon legnagyobb tényezője.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..