Hírek

Új fotókkal és egyéb érdekességekkel jön a Peaky Blinders 6. évad

Visszatérő színészekről posztolt fényképeket a Peaky Blinders hivatalos Twitter profilja. Vannak azonban további újdonságok is Birmingham bandája körül.

Új fotó jelent meg Paul Andersonról és Natasha O’Keeffe-ről a hétvégén a hivatalos Peaky Blinders Twitter-csatornán, ezzel az alkotók továbbra is lázban tartják a birminghami gengsztersorozat rajongóit – szúrta ki a Comings Soon magazin. Az Arthur Shelby-t játszó Anderson főszereplőként eddig minden évadban szerepelt, a Lizzie Starkot alakító O’Keefe pedig ugyan már feltűnt az első évadban, de igazából a másodiktól számít meghatározó szereplőnek.

A 6., befejező évadot január 18. óta forgatják, de nem úgy tűnik, mintha véget érne a történet. A sorozat showrunnere, Steven Knight korábban már jelezte, már a kezdetek óta tervben van egy Peaky Blinders mozifilm is, ha egyszer befejezik a sorozatot. Knight azt is hozzátette,

a lezáró évad és a mozifilm pedig ajtót nyithat további lehetséges spinoffoknak, hiszen véleménye szerint sok elmesélni való van még Birminghamből.

A Birmingham bandája című sorozat, amelynek korábbi évadai a Netflixen láthatóak Magyarországon is, az angol munkásváros utcáinak törvénytelenségét mutatja meg, amelyből szép lassan vezérré nő Tommy Shelby (Cillian Murphy). A mellékutcák bűnözőjéből előbb jómódú üzletember, majd parlamenti képviselő lesz. Az ötödik évadban a 20 as évek nagy gazdasági világválságában. Tommy Shelby pedig ebben az időben parlamenti képviselőként már az egész nemzet sorsa felett rendelkezhet.

A hatodik évad további visszatérője Helen McCrory (Skyfall) Polly Gray szerepében, Sophie Rundle az Emmy-díjas Testőr című sorozatból, Finn Cole Michael Gray karakterében., vagy a legutóbbi évadban feltűnő Anya Taylor-Joy, aki sokak kedvence lett A vezércsel című sorozatban.

Az utolsó évadot Anthony Byrne, a Sötétségben című sorozat rendezője dirigálja, a forgatókönyvet pedig Steven Knight írja. Az évad premierjének időpontja egyelőre ismeretlen.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés