Hírek

Előkészületben az új G.I. Joe reboot a Paramountnál

A G.I. Joe franchise rajongói számára jó hírek érkeztek. Októberben jön a mozikba a Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek, és egy további filmmel is bővül az univerzum.

Nem kevesebb mint hét év telt el a a G.I. Joe: Megtorlás bemutatása óta, de most örömteli bejelentést tett a Paramount: amellett, hogy októberben bemutatják a Kígyószemet, egy új darabbal is gazdagodik a közeljövőben a franchise.

A Variety úgy értesült, hogy szerencséjük volt az alkotóknak, ugyanis a Kígyószem forgatását még februárban, a filmipar teljes leállása előtt be tudták fejezni.

Az utómunkálatok így már viszonylag könnyen kivitelezhetőek home office üzemmódban is.

A Paramount Pictures és a Hasbro most egy cím nélküli negyedik G.I. Joe filmen dolgozik, a stúdió Joe Shrapnel és Anna Waterhouse írócsoportjával folytat egyeztetéseket a forgatókönyv kidolgozásáról.

A Hasbro akciófiguráján alapuló filmsorozatot 2009-ben indították G.I. Joe: A kobra árnyéka címmel. A két G.I. Joe film együttesen 678 millió dollár bevételt termelt a nemzetközi forgalmazásban.

Lorenzo di Bonaventura veterán producer, aki a G.I. Joe és a Transformers filmeket gyártása felett bábáskodott, az új filmet Hasbro Allsparkkal közösen készíti.

Shrapnel és a Waterhouse írta a nemrégiben bemutatott Jean Seberg életéről szóló film és a Netflix bemutatás előtt álló, Rebecca című alkotásának forgatókönyvét. A Seberg főszereplője Kristen Stewart, a Rebecca főbb karaktereit Armie Hammer és Lily James alakítják.

A Kígyószem történetéről még nem sok mindent tudunk ugyan, az mindenesetre már ismert, hogy a színészek között üdvözölhetjük majd Henry Goldingot (Kőgazdag ázsiaiak, Úriemberek), a rendezői feladatokat pedig Robert Schwentkére bízták. A Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek a tervek szerint idén októberben jelenik meg.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés