Hírek

Új Jurassic World sztori készül, de a Jurassic Park eredeti írójával

Új történet indulhat a Jurassic World univerzumban, a régi szereplők nélkül, de az eredeti Jurassic Park film írójával, David Koeppel − és akár jövőre moziba érkezhet.

Új Jurassic World filmet fejleszt a Universal stúdió David Koepp forgatókönyvíróval, aki az eredeti 1993-as Jurassic Parkot és annak 1997-es folytatását is jegyezte − tudta meg a The Hollywood Reporter. A projekt, amely eddig titokban zajlott, már annyira előrehaladott stádiumban van, hogy a stúdió akár 2025-re elképzelhetőnek tartja a bemutatót a lap szerint.

A film egy új Jurassic World korszakot indít el, egy teljesen új történetvonalat: a Jurassic World filmek főszereplői, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard valószínűleg nem térnek vissza, ahogy az eredeti Jurassic Park sztárjai, Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum sem. Részletek azonban még nem ismertek, még annyi sem, hogy miféle új irányról lenne szó.

Szintúgy ismeretlen még a film rendezője; viszont azt tudni lehet, hogy a Jurassic World trilógia producerei, Frank Marshall és Patrick Crowley visszatérnek, Steven Spielberg pedig executive producere lesz a filmnek.

A Jurassic Park filmek eredetileg Michael Crichton 1990-es regényén alapulnak, amelyben egy multimilliomos üzletember klónozott dinoszauruszokkal népesít be egy szigetet, hogy szórakoztató parkot nyisson. A regényből David Koepp készített feszesebb, az eredeti karaktereket sokszor és igen sikeresen átszerkesző, ám masszívan hatásos forgatókönyvet; a film karakterei (beleértve a szokatlanul erős jellemmel rendelkező dinoszauruszokat) popkulturális ikonná és viszonyítási ponttá váltak annak ellenére (illetve inkább épp azért), mert jelentősen eltérnek a regénybeliektől.

A Jurassic World filmek 22 évvel a Jurassic Park eseményei után játszódnak, amikor a sziget újra megnyílik a látogatók előtt, de ezúttal genetikailag módosított hibrid dinoszauruszokkal. A legutóbbi Jurassic World film, a Dominion 2022-ben került a mozikba.

Az biztos, hogy a franchise-nak nem árt majd egy alapos felfrissítés egy teljesen új sztori (vagy annak kezdete) révén: a legutóbbi Jurassic World filmekkel korántsem voltunk elégedettek. „Behemót, de jellegtelen produkció (…) Nem ébreszti fel bennünk a világot átfogó kaland érzését, sem az évtizedeket átfogó történetét, és végképp nem ébred fel a szívünkben a rácsodálkozás sem – az a gyermeki öröm, ami az első Jurassic Park filmeket örökké teszi (és még az első Jurassic Worldben is működött)” − írtuk legutóbbi kritikánkban.

De ha a lap értesülései helyesek, akár már jövőre, 2025-ben esély nyílik egy újabb és jobban sikerült kalandra.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com