Hírek

Új képek a Spielberg-féle West Side Storyból

Spielberg gyerekkori álma valósul meg a West Side Storyval, íme az első képek, hogy milyen hangulatú is lesz a musical.

Decemberben mutatják be Amerikában és valószínűsíthetően hazánkban is az új West Side Storyt, Steven Spielberg legújabb filmjét. Az 1957-es színpadi sikert 1961-ben adaptálták filmre, azóta viszont nem. A történet lényegében egy modernkori Rómeó és Júlia-történet, ahol Rómeó a jólétben élő fehér férfi, a lány pedig egy Puerto Ricó-i bevándorló. Mindketten az etnikai utcabandák tagjai, amelyek természetesen rivalizálnak egymással. Az új filmben a férfit Ansel Elgort, a lányt Rachel Zegler alakítja.

Spielberg gyerekkori álma volt az új adaptáció. Mint a Vanity Fairnek nyilatkozta, „Anyám egy komolyzenei zongorista volt. Az otthonunk telis-teli volt klasszikus lemezekkel, ebben a közegben nőttem fel. A West Side Story volt az egyetlen popzene, amit a család beengedett a lakásba.” Hozzátette: „a történet a mai napig aktuális abban az értelemben, hogy egy Puerto Ricó-i bevándorló ma is xenofóbiával és etnikai előítélettel találkozik Amerikában, mint az ötvenes években.”

A képek alapján azonban szerencsére Spielberg nem helyezte át a jelenbe a történetet, meghagyta azt az ötvenes években. A rendező továbbá arra is figyelt, hogy a fontosabb karaktereket valóban Puerto Ricó-i színészek játszák el. Néhány ponton azonban változtattak a történeten, például a női főszereplő barátnőjének karakterén, aki jóval elítélőbb a bandákkal szemben.

A West Side Story tengerentúli premierét 2020. december 18-ra tűzték ki.

Címkék

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu