Hírek

Új képek jelentek meg Ryan Gosling szuperpodukciójából

The_Place_Beyond_the_Pines_3Az előzetes és a poszter után a Derek Cianfrance rendezésében készült The Place Beyond the Pines című játékfilmhez 10 új képet jelentettek meg. A film bemutatója március 29-én esedékes.


A filmben Luke (Ryan Gosling) állandó mozgásban tölti az életét. Városról városra költözik a karnevállal együtt, ahol motoros kaszkadőrként dolgozik. Miközben a New York állam távoli részében lévő Schenectady-n utazik keresztül, újra felveszi a kapcsolatot régi szerelmével, Rominával (Eva Mendes). Ekkor tudja meg, hogy távollétében született egy Jason nevű fia. Luke úgy dönt, hogy a családja mellett marad, és elhagyva régi, mozgalmas életét autószerelőként kezd dolgozni Robinnal (Ben Mendelsohn). Robin hamar felismeri Luke különleges képességeit, és beszervezi őt egy nagyszabású bankrablásba. Ezt követően már csak idő kérdése, mikor kell menekülnie Luke-nak a törvény elől, amit jelen esetben Avery Cross (Bradley Cooper) képvisel.

Avery egy újonc zsaru a helyi rendőrségnél, amely a korrupt nyomozó, Deluca (Ray Liotta) irányítása alatt áll.  Miközben Avery megpróbálja megtalálni az egyensúlyt hivatása és családja között, mely utóbbi feleségéből, Jenniferből (Rose Byrne) és újszülött fiából, AJ-ből áll, szembekerül Luke-kal.  A következményekkel és a fájdalmas, végzetes örökséggel a következő generációnak kell szembenéznie.

The_Place_Beyond_the_Pines_1

The_Place_Beyond_the_Pines_10

The_Place_Beyond_the_Pines_11

The_Place_Beyond_the_Pines_4

The_Place_Beyond_the_Pines_5

The_Place_Beyond_the_Pines_6

The_Place_Beyond_the_Pines_7

The_Place_Beyond_the_Pines_2

The_Place_Beyond_the_Pines_13

The_Place_Beyond_the_Pines_8

The_Place_Beyond_the_Pines_9

The_Place_Beyond_the_Pines_12

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!