Hírek

Új kiadónál, de végül megjelent Woody Allen memoárja

A mai napon az Arcade publishing megjelentette a rendező emlékiratait, Apropos of Nothing címmel.

Hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozták, hogy Woody Allen memoárját, az Apropos of Nothingot, hosszas keresgélés, több kiadó visszamondása után, a Hachette, április 7-én megjelenteti. A könyv tervezett megjelenése előtt egy hónappal a kiadó több munkatársa is az utcára vonult, hogy kifejezzék nemtetszésüket a rendezővel kapcsolatban:

Kiállunk Ronan Farrow, Dylan Farrow és a szexuális zaklatások áldozatai mellett”.

Ronnan és Dylan Farrow, Woody Allen és Mia Farrow közös gyerekei. Ronan neve onnan lehet ismerős, hogy egy 2017-es cikkében ő szólaltatta meg először Weinstein áldozatait, ez később pedig elindította a #MeToo-mozgalmat. Ronan húga, Dylan, évek óta azzal vádolja a rendezőt, hogy szexuálisan zaklatta őt gyerekkorában. A vádakat Allen mindig tagadta, az ellene felhozott zavaros, ellentmondásos vallomásokat soha nem sikerült bebizonyítani.

Ronan, a memoár kiadása hallatán, azonnal elhatárolódott kiadójától a Hachette-től. Ahogy nyilatkozta, a kiadó döntéséből hiányzik az együttérzés a szexuális zaklatás áldozatai iránt. A nagy média visszhangot keltett tüntetés után alig egy héttel, a Hachette elállt a könyv megjelentetésétől.

A könyv kiadását végül az Arcade publishing vállalta magára, a korábbi időponthoz képest előbbre, a mai napra időzítve a megjelenést – írja az Indiewire.

Az Apropos of Nothing, őszinte és átfogó képet ad Woody Allen életéről, brooklyni gyermekkorától kezdve egészen a nemzetközi ismertséget hozó filmes, színházi, televíziós, stand upos munkákig. Ezzel párhuzamosan pedig olvashatunk két meghatározó párkapcsolatáról (Diane Keaton, Mia Farrow) és emlékirataiban kitér az ellene felhozott zaklatási vádakra is – írja a Variety.

Woody Allen a könyvet feleségének, Soon-Yi Previnnek dedikálja.

Varga Dóra

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya