Hírek

Új kiadónál, de végül megjelent Woody Allen memoárja

A mai napon az Arcade publishing megjelentette a rendező emlékiratait, Apropos of Nothing címmel.

Hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozták, hogy Woody Allen memoárját, az Apropos of Nothingot, hosszas keresgélés, több kiadó visszamondása után, a Hachette, április 7-én megjelenteti. A könyv tervezett megjelenése előtt egy hónappal a kiadó több munkatársa is az utcára vonult, hogy kifejezzék nemtetszésüket a rendezővel kapcsolatban:

Kiállunk Ronan Farrow, Dylan Farrow és a szexuális zaklatások áldozatai mellett”.

Ronnan és Dylan Farrow, Woody Allen és Mia Farrow közös gyerekei. Ronan neve onnan lehet ismerős, hogy egy 2017-es cikkében ő szólaltatta meg először Weinstein áldozatait, ez később pedig elindította a #MeToo-mozgalmat. Ronan húga, Dylan, évek óta azzal vádolja a rendezőt, hogy szexuálisan zaklatta őt gyerekkorában. A vádakat Allen mindig tagadta, az ellene felhozott zavaros, ellentmondásos vallomásokat soha nem sikerült bebizonyítani.

Ronan, a memoár kiadása hallatán, azonnal elhatárolódott kiadójától a Hachette-től. Ahogy nyilatkozta, a kiadó döntéséből hiányzik az együttérzés a szexuális zaklatás áldozatai iránt. A nagy média visszhangot keltett tüntetés után alig egy héttel, a Hachette elállt a könyv megjelentetésétől.

A könyv kiadását végül az Arcade publishing vállalta magára, a korábbi időponthoz képest előbbre, a mai napra időzítve a megjelenést – írja az Indiewire.

Az Apropos of Nothing, őszinte és átfogó képet ad Woody Allen életéről, brooklyni gyermekkorától kezdve egészen a nemzetközi ismertséget hozó filmes, színházi, televíziós, stand upos munkákig. Ezzel párhuzamosan pedig olvashatunk két meghatározó párkapcsolatáról (Diane Keaton, Mia Farrow) és emlékirataiban kitér az ellene felhozott zaklatási vádakra is – írja a Variety.

Woody Allen a könyvet feleségének, Soon-Yi Previnnek dedikálja.

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com