Hírek

Új magyar fekete komédia – Készül Az éjszakám a nappalod

Az éjszakám a nappalod

Az éjszakám a nappalodA Magyar Nemzeti Filmalap 269,5 millió forintos gyártási támogatásával forog június 16-tól augusztus elejéig Az éjszakám a nappalod című különleges film Budapesten.

A Dési András György és Móray Gábor forgatókönyvéből és rendezésében készülő új magyar fekete komédia főszereplője egy repülőgépek fekete dobozait szervizelő, alvászavarral küszködő fiatalember. Az egyre furcsább és vadabb kalandok helyszíne pedig a kétarcú főváros: egy álomszerű Budapest, éjszaka és nappal. A főbb szerepekben Czukor Balázs, Szamosi Zsófia, Scherer Péter, Anger Zsolt és Pálos Hanna lesz látható.

Az éjszakám a nappalod története során a főszereplő álmatlansága és nem kevésbé az életében beköszönő változások miatt rá váró felelősség elől menekül a budapesti éjszakába, ahol kisstílű bűnözőkkel, különös éjszakai lényekkel ismerkedik meg, és veszélyes kalandokba keveredik. A thriller elemekkel vegyített fekete komédia nemcsak éjszaka és nappal, hanem Kelet és Nyugat találkozása is egyben Budapesten, ahol a legkülönbözőbb szubkultúrák alkotnak izgalmas, olykor veszedelmesen robbanékony elegyet.

Dési András György és Móray Gábor a forgatókönyvet Titkos pizsama munkacímmel a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztette az elmúlt hónapokban. A pofon, A 639-es baba és a Valaki vacsorára című többszörös díjnyertes rövidfilmeket is jegyző Dési András György és Móray Gábor alkotópárosnak Az éjszakám a nappalod lesz az első játékfilmje, mely a tervek szerint jövő tavasszal kerülhet a mozikba.

A digitális trükköket is bőven használó fekete komédia az Új Budapest Filmstúdió (Szezon, Dallas Pashamende, Mancs) produkciójában készül, producere Kántor László, operatőre Csukás Sándor, látványtervezője Pater Sparrow, zenéjét Zagar és Peter Ogi szerzi.

Végh Márton

Gondolatban voltam már tanár, író, fényképész, operatőr és vágó. Jelenleg a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatójaként az újságírás foglalkoztat leginkább. Ezen a területen úgy érzem kibontakoztathatom írói ambícióimat, ráadásul mindezt összeköthetem filmek iránti rajongásommal, ami egész életemet végigkísérte:

Gyermekként lenyűgözött nagypapám videótékája. Általános iskolásként a kamera előtt, középiskolásként a kamera mögött tevékenykedtem. 2005-ben egy filmes pályázat fődíjaként egy hetes hollywoodi vakáción vehettem részt, majd jegyeket kezeltem a helyi multiplexben. Egyetemi záródolgozatomat a magyar horrorfilmek utáni kutatásnak szenteltem, jelenleg pedig a Filmtekercs gyakornoki programjának köszönhetem, hogy kapcsolatom a filmekkel tovább mélyíthetem.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!