Hírek

Új magyar film készül a halálközeli élményről

tranzitido_werkElindult Almási Réka (Team Building) rendező legújabb tévéfilmje, a Tranzitidő forgatása a Pilisi Parkerdőben. A dráma és a misztikus film határán egyensúlyozó csavaros történetben egy simlis vállalkozó küzd az életéért, lét és nemlét határmezsgyéjén. 

Július 14. és 24. között forgatják Szabó Illés író, drámaíró forgatókönyvéből Almási Réka új tévéfilmjét, a Tranzitidőt. A cselekmény szerint a dörzsölt magyar vállalkozó (Trill Zsolt) egy kellemes estét készül eltölteni fiatal szeretője (Kerekes Vica) társaságában, egy ízlésesen lepukkant erdei rönkházban. A légyott azonban kínosra fordul, amikor a nő bejelenti, hogy terhes. A veszekedésből szakítás majd kibékülés lesz, ám a férfi a dráma közben szívinfarktust kap. A mobiltelefonok nem működnek, a nő elrohan segítségért. A férfi időközben magához tér, de nem arra a valóságra ébred, amelyben rosszul lett…

A 2016-ban képernyőre kerülő filmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa idén májusi döntésük alapján 42 millió forinttal támogatja. A Tranzitidő producere Babos Tamás operatőr, aki televíziós produkciók miatt kezdett producerkedni 2005-ben. Legutóbbi munkái közül a Hőskeresők (rendezte: Miklauzic Bence) a Médiatanács Fehér György-díjának 2. helyezettje lett tévéfilm-kategóriában, míg A rajzoló (rendezte: Mattyasovszky-Zsolnay Bálint) a 3. díjat hozta el.

tranzitido„Nekem a tévéfilm fontos ügy.” – mondja Babos Tamás. – „Ebben a műfajban nem kell óriási összegeket megmozgatni ahhoz, hogy minőségi filmeket hozzunk létre, de annál fontosabb a kreatív ötlet és az izgalmas karakterek. Ráadásul a tévén keresztül nagyon sok emberhez eljuthat a kiváló kortárs vagy klasszikus irodalom, így egy jó tévéfilm sokat javít a magyar alkotások megtépázott hírnevén. Biztos vagyok benne, hogy a Tranzitidőnek is ilyen hatása lesz.”

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya