Hírek

Új musicallel jelentkezik a Kaliforniai álom rendezője

Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán
Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán

A Kaliforniai álom rendezője, Damien Chazelle az Oscar-díj után sem tétlenkedik: a 2018-ra esedékes First Man című alkotásával párhuzamosan egy tévéfilmen is dolgozik.

Damien Chazelle Kaliforniai álom című munkájával a legutóbbi Oscar-gálán hat díjat is elnyert, ráadásul 32 évesen minden idők legfiatalabb Oscar-díjas rendezőjének is mondhatja magát. A 2018-ra datált, Ryan Gosling főszereplésével készülő First Man című életrajzi filmje mellett a musical műfajához is visszatér a fiatal rendező – írja a The Hollywood Reporter.

Habár az alkotók nem bántak bőkezűen az információkkal, annyit már az első morzsákból is kikövetkeztethetünk, hogy a The Eddy több ponton is párhuzamba állítható a Kaliforniai álommal. A tévéfilm az Oscar-díjas alkotás záró jeleneteihez hasonlóan napjaink Párizsában játszódik, a történet pedig egy bártulajdonos és egy banda körül bonyolódik. Azt, hogy vajon lesznek-e szándékos átfedések a Kaliforniai álom és a The Eddy között – akár cselekmény, akár csak színészek terén – még nem tudni, egy azonban biztosnak látszik: a rendező ismét egy (az életműben sorrendben a negyedik) zenés filmmel jelentkezik a jövő évben.

Az is biztos, hogy a The Eddyt a nagyvászon helyett a tévéképernyőkre szánják, ami nem is olyan meglepő, tekintve, hogy nem Chazelle az első, aki az Oscar-győzelem után áttér a kis képernyőre: Barry Jenkins alig pár héttel azután, hogy a Holdfény elnyerte a legjobb filmnek járó aranyszobrot, bejelentette, hogy az Amazon számára készít sorozatot a The Underground Railroad című könyvből.

Damien Chazelle, a Kaliforniai álom rendezője

A The Eddy forgatókönyvét az a Jack Thorne jegyzi, aki korábban számos sorozat történetét írta (Ez itt Anglia 86’, The Fades), legutóbb pedig a Harry Potter és az elátkozott gyermek társzerzőjeként tűnt fel. Thorne ráadásul több ízben is elnyerte a brit filmakadémia (BAFTA) legjobb drámaírójának járó díjat.

A produceri feladatokat a Grammy-díjas Glenn Ballard és Alan Poul látják el. Előbbi többek között Alanis Morisette Jagged Little Pill című lemezének zenéjét szerezte, utóbbi a Sírhant művek producere volt.

A gyártás megkezdésének ideje, illetve a bemutatás dátuma egyelőre ismeretlen. Arról sincs információnk, hogy melyik csatorna sugározza majd a The Eddyt, de tekintve Chazelle közelmúltbeli sikereit, a projekt minden bizonnyal hamar otthonra talál valamelyik kábelcsatornán.

Énekes Gábor

2017-ben csatlakoztam a Filmtekercs csapatához. Ugyanebben az évben szereztem meg a diplomám az ELTE-n, ahol a filmes szakirány mellett kommunikáció és médiatudományt tanultam. Bármely korszak, műfaj és alkotó filmjeit szívesen fogyasztom, főként, ha azok megosztó társadalmi kérdéseket, párkapcsolati dilemmákat, vallási témákat és az emberiség jövőjét vizsgálják.