Hírek

Új musicallel jelentkezik a Kaliforniai álom rendezője

Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán
Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán

A Kaliforniai álom rendezője, Damien Chazelle az Oscar-díj után sem tétlenkedik: a 2018-ra esedékes First Man című alkotásával párhuzamosan egy tévéfilmen is dolgozik.

Damien Chazelle Kaliforniai álom című munkájával a legutóbbi Oscar-gálán hat díjat is elnyert, ráadásul 32 évesen minden idők legfiatalabb Oscar-díjas rendezőjének is mondhatja magát. A 2018-ra datált, Ryan Gosling főszereplésével készülő First Man című életrajzi filmje mellett a musical műfajához is visszatér a fiatal rendező – írja a The Hollywood Reporter.

Habár az alkotók nem bántak bőkezűen az információkkal, annyit már az első morzsákból is kikövetkeztethetünk, hogy a The Eddy több ponton is párhuzamba állítható a Kaliforniai álommal. A tévéfilm az Oscar-díjas alkotás záró jeleneteihez hasonlóan napjaink Párizsában játszódik, a történet pedig egy bártulajdonos és egy banda körül bonyolódik. Azt, hogy vajon lesznek-e szándékos átfedések a Kaliforniai álom és a The Eddy között – akár cselekmény, akár csak színészek terén – még nem tudni, egy azonban biztosnak látszik: a rendező ismét egy (az életműben sorrendben a negyedik) zenés filmmel jelentkezik a jövő évben.

Az is biztos, hogy a The Eddyt a nagyvászon helyett a tévéképernyőkre szánják, ami nem is olyan meglepő, tekintve, hogy nem Chazelle az első, aki az Oscar-győzelem után áttér a kis képernyőre: Barry Jenkins alig pár héttel azután, hogy a Holdfény elnyerte a legjobb filmnek járó aranyszobrot, bejelentette, hogy az Amazon számára készít sorozatot a The Underground Railroad című könyvből.

Damien Chazelle, a Kaliforniai álom rendezője

A The Eddy forgatókönyvét az a Jack Thorne jegyzi, aki korábban számos sorozat történetét írta (Ez itt Anglia 86’, The Fades), legutóbb pedig a Harry Potter és az elátkozott gyermek társzerzőjeként tűnt fel. Thorne ráadásul több ízben is elnyerte a brit filmakadémia (BAFTA) legjobb drámaírójának járó díjat.

A produceri feladatokat a Grammy-díjas Glenn Ballard és Alan Poul látják el. Előbbi többek között Alanis Morisette Jagged Little Pill című lemezének zenéjét szerezte, utóbbi a Sírhant művek producere volt.

A gyártás megkezdésének ideje, illetve a bemutatás dátuma egyelőre ismeretlen. Arról sincs információnk, hogy melyik csatorna sugározza majd a The Eddyt, de tekintve Chazelle közelmúltbeli sikereit, a projekt minden bizonnyal hamar otthonra talál valamelyik kábelcsatornán.

Avatar

Énekes Gábor

2017-ben csatlakoztam a Filmtekercs csapatához. Ugyanebben az évben szereztem meg a diplomám az ELTE-n, ahol a filmes szakirány mellett kommunikáció és médiatudományt tanultam. Bármely korszak, műfaj és alkotó filmjeit szívesen fogyasztom, főként, ha azok megosztó társadalmi kérdéseket, párkapcsolati dilemmákat, vallási témákat és az emberiség jövőjét vizsgálják.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya