Hírek

Új premierdátumokat kaptak a közelgő Marvel filmek

A koronavírus okozta helyzetben nem meglepő, hogy sorra tolják el a filmek premierjeit, a Disney azonban most az új dátumokat is közzétette a közelgő Marvel filmekhez. Lássuk, mikor érkezik a Fekete Özvegy, az új Thor vagy a Marvel Kapitány 2.

Eleinte csak egy-egy film forgatása állt le, majd csökkentet nézőszámmal, végül egyáltalán nem nyithattak már ki a mozik szinte világszerte. Ez természetes súlyosan érinti az egész ipart, filmek tömegeinek csúszik a premierje, de olyan is van, hogy a mozis bemutatót teljesen feladva azonnal kisképernyőre vándorol egy alkotás. Persze a válság a sorozatoknak sem kedvez: az új young adult The Walking Dead és a Jóbarátok várva várt friss epizódja is csúszik. Tom Hanks és Rita Wilson is megbetegedett megannyi hírességgel együtt, Samuel L. Jackson pedig stílusosan üzente meg, hogy mindenki maradjon otthon.

Az eltolt premierek között számos Marvel szuperhős filmet is találunk, amelyek most új időpontot kaptak. Noha a friss premierek az amerikai bemutatót jelzik, nagy valószínűséggel a hazai mozikban is ezen időpontok környékén láthatjuk majd a filmeket.

A Scarlett Johansson, Rachel Weisz és Florence Pugh szereplésével készült, részben Magyarországon felvett Fekete Özvegy új premierje november 6. Ezzel azonban a film elvette az Örökkévalók helyét, amit így egészen 2021. február 12-ig toltak el.

A remény hal meg utoljára – Itt az Arkansas első és a Fekete Özvegy utolsó előzetese

A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája 2021 februárja helyett május első hetében érkezik, míg a Benedict Cumberbatch címszereplésével készült újabb Doktor Strange alkotást nem 2021 májusában, hanem novemberében mutatják csak be. Thor kalandjai 2021 novembere helyett 2022. február 18-án folytatódnak ismét Taika Waititi rendezésében, a Marvel Kapitány 2 viszont 2020. július 29. helyett már 8-án a mozikba kerül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya