Hírek

Új premierdátumot és előzetest kapott az Artemis Fowl

Ha nem is a nagyvásznon, de végre nézők elé kerül Kenneth Branagh Artemis Fowl című fantasy alkotása. A film végül a Disney+ oldalán tartja premierjét június 12-én, addig is itt egy előzetes.

Megannyi alkotáshoz hasonlóan az Artemis Fowl eredeti május végi premierdátuma is elcsúszik. Amíg azonban számos film megtartja a mozis bemutatót, csak később, addig a családi fantasy mű inkább a Disney stúdió streaming oldalára vándorol. Az Eoin Colfer adaptáció a Disney+-on lesz látható június közepétől azon országokban, ahol már jelen van a szolgáltatás. Sajnos Magyarország egyelőre nincs köztük, de ami késik, nem múlik.

A Kenneth Branagh rendezte izgalmasnak és mágikusnak ígérkező alkotás egy 12 éves alvilági zseni fiúról szól, aki apja eltűnését követően szembeszáll egy adag tündérrel. Az eredeti regénysorozat hét könyvet számlál, két kiegészítő írással, valamint másik két képregénnyel.

A friss filmváltozatban a főszereplő fiút Ferida Shaw alakítja, míg a további szerepekben olyan nagy neveket találunk mint Colin Farrell és Judi Dench. A szereplőgárdában helyet foglal még Lara McDonnell, Josh Gad, Tamara Smart, Nonso Anozie, Josh McGuire, Nikesh Patel és Adrian Scarborough.

Az Artemis Fowl online bemutatója tehát szűk két hónap múlva esedékes adott országokban. Mivel hozzánk maga a Disney+ is csak az év végén vagy 2021-ben érkezik, így nekünk kicsit többet kell várnunk rá.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya