Hírek

Új premierdátumot és előzetest kapott az Artemis Fowl

Ha nem is a nagyvásznon, de végre nézők elé kerül Kenneth Branagh Artemis Fowl című fantasy alkotása. A film végül a Disney+ oldalán tartja premierjét június 12-én, addig is itt egy előzetes.

Megannyi alkotáshoz hasonlóan az Artemis Fowl eredeti május végi premierdátuma is elcsúszik. Amíg azonban számos film megtartja a mozis bemutatót, csak később, addig a családi fantasy mű inkább a Disney stúdió streaming oldalára vándorol. Az Eoin Colfer adaptáció a Disney+-on lesz látható június közepétől azon országokban, ahol már jelen van a szolgáltatás. Sajnos Magyarország egyelőre nincs köztük, de ami késik, nem múlik.

A Kenneth Branagh rendezte izgalmasnak és mágikusnak ígérkező alkotás egy 12 éves alvilági zseni fiúról szól, aki apja eltűnését követően szembeszáll egy adag tündérrel. Az eredeti regénysorozat hét könyvet számlál, két kiegészítő írással, valamint másik két képregénnyel.

A friss filmváltozatban a főszereplő fiút Ferida Shaw alakítja, míg a további szerepekben olyan nagy neveket találunk mint Colin Farrell és Judi Dench. A szereplőgárdában helyet foglal még Lara McDonnell, Josh Gad, Tamara Smart, Nonso Anozie, Josh McGuire, Nikesh Patel és Adrian Scarborough.

Az Artemis Fowl online bemutatója tehát szűk két hónap múlva esedékes adott országokban. Mivel hozzánk maga a Disney+ is csak az év végén vagy 2021-ben érkezik, így nekünk kicsit többet kell várnunk rá.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya