Hírek

Új Robotzsaru-film érkezhet

Robotzsaru (1987)

Az eredeti Robotzsaru írója szerint az új film folytatás lesz, nem remake.

Az 1980-as évek egyik klasszikusa, a Robotzsaru tavaly volt harmincéves. És még mindig rengetegen rajonganak érte – írja a Movieweb.com. Bár a 2014-es remake finoman szólva sem váltotta be a reményeket („bot egyszerű történet, sematikus karakterek, érzelgősség és csak közepesen érdekes akció” – írtuk róla), maga a franchise erősen él a köztudatban és könnyen lehetne rá folytatást építeni.

Ami, mivel ez Hollywood és 2018, ahol a franchise az uralkodó, könnyen meg is történet.

Edward Neumeier, az 1987-es eredeti film írója egy barbadosi függetlenfilm-fesztiválon beszélt a folytatás lehetőségéről. Elmondta: éppen egy új történeten dolgozik az MGM számára és „talán megszülethet belőle egy új film”.

Robotzsaru (RoboCop, 2014)

Ennyit mondhatok: nem lenne szabad túl sokat beszélnünk róla. Volt egy halom Robotzsaru-film és legújabban egy remake és azt mondhatom, hogy most visszatérünk a régi Robotzsaruhoz, amit mind imádunk, onnan indulva haladunk tovább. Szóval, ez az első film folytatása. Az én gondolataimban” – nyilatkozta az író. Hozzátette:

„Kicsit old school lesz a dolog.

Kérdés persze, hogy még ha „folytatás” lesz is a történet, vajon figyelembe veszi-e a Robotzsaru 2. és 3. sztoriját (amelyek sokkal gyengébben teljesítettek az első résznél), vagy eltöröl minden eddigi próbálkozást és csak az eredeti filmet követi.

Az eredeti Robotzsaru népszerűségére jellemző, hogy tavaly vissza is tért a mozikba – írja a Movieweb. 2014-ben a főszereplő még szobrot is kapott Detroitban. Magyarországon nincs ugyan olyan erős rajongótábora az 1987-es filmnek – természetesen –, mint az Egyesült Államokban, de azért sokunk gyerekkorának része volt mint az egyik első igazán látványos, félig-meddig cyberpunk akció-scifi.

Kíváncsiak lennétek vajon egy új folytatásra? Kommentben várjuk a véleményeteket!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya