Hírek

Új sci-fi előzetesek: a főszerepekben John Malkovich és Hilary Swank

Két sci-fi dráma jött ki friss előzetessel: a John Malkovich főszereplésével készült Valley of the Gods, és az Away c. Netflix-sorozat Hilary Swank-kel. Ráadásul egyikre sem kell sokat várnunk.

Away

A projektet először 2019 májusában jelentették be, és a Netflix most közzétette az előzetest. A sorozat főszereplői a Millió dolláros bébi és a Fiúk nem sírnak című filmekben nyújtott alakításáért Oscar-ral kitüntetett Hilary Swank, valamint Josh Charles lesznek. Matt Damon és Sean Penn után

ezúttal Swank készül a Marsra az amerikai asztronauta és korábbi pilóta, Emma Green bőrébe bújva.

A nem túl bő lére eresztett előzetesből kiderül, hogy a széria Emmára fog koncentrálni, aki több, mint egy éven át a vörös bolygón végzi küldetését, így ennyi időre búcsút kell vennie családjától, hogy egyedül álljon helyt az idegen terepen mindentől és mindenkitől távol.

A sorozatban szerepel még Talitha Bateman, mint Lex, Emma tinédzser lánya; Mark Ivanir, mint orosz asztronauta és mérnök; Ato Essandoh, a világhírű brit-ghánai botanikus szerepében; Ray Panthaki az Indiai Légierő vadászpilótájaként és Vivian Wu, mint a személyzet kínai vegyésze.

Az Away szeptember 4-én landol a Netflixen.

Valley of the Gods

Lech Majewski sci-fi drámája három egymásba fonódó történetet mutat be a világ leggazdagabb emberén, egy középosztálybeli írón és a Navajo közösségen keresztül. Az elvált író, John Ecas a milliárdos Wes Tauros életrajzát írja meg, és kiderül, hogy Tauros a Navajo közösség szent földjének, pontosabban annak urániumkészletének kibányászásából vált a világ leggazdagabb emberévé.

A Valley of the Gods így az ősi hagyományokat és a vallást állítja szembe a modern kor anyagias felfogásával, ahogyan a milliárdos és a Navajo közösség harcát tárja elénk

– az előzetes alapján pedig nagyon ütős és látványos tálalásra, és egy kis Amerika-kritikára is számíthatunk.

Ráadásul a szereplőgárda is igen ígéretes: a világ leggazdagabb emberének szerepében a kétszeres Oscar-díjas John Malkovichot látjuk, az írót pedig Josh Hartnett alakítja. Mellettük feltűnik még Bérénice Marlohe, Keir Dullea és John Rhys-Davies. A film egyébként igencsak Majewski szerelemprojektjének tűnik: ő írta, rendezte és vágta, valamint producere is a filmnek.

A Valley of the Gods augusztus 11-én debütál VOD-szolgáltatáson keresztül.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.