Hírek

Új Silent Hill érkezhet, az eredeti film rendezőjével

Silent Hill (2006)

Christophe Gans rendezte a 2006-os Silent Hillt – és most új filmet tervez forgatni a franchise-on belül.

A régóta elátkozott, szinte mindig balul elsült videójáték-adaptációk közül az egyik kimagasló film a 2006-os Silent Hill volt. Miközben hűséges maradt a játék atmoszférájához és részleteihez is, sikerült vászonra vinnie egy egyedi, hátborzongató, sokszor roppant kreatív produkciós dizájnt és egy remekül építkező, a feszültségnek okosan megágyazó narratívát: emlékezetes darab maradt mind a horrorok, mind a játék-adaptációk között mindmáig.

A filmet Christophe Gans rendezte (nem úgy, mint az említésre nem méltó 2012-es folytatást), és Gans most azt mondja: készen áll egy új Silent Hillre.

Két horrorfilm-projekten dolgozom Victor Hadida producerrel együtt” – mondta Gans; az interjúrészletet több fordításon át a bloody-disgusting.com közli. – „Az egyik a Project Zero videójáték adaptációja [amit Amerikában Fatal Frame-ként ismernek]. Ez a film Japánban játszódik majd, mert nem akarom eltávolítani a japán kísértetház színterétől. És dolgozunk egy új Silent Hillen is.

A Silent Hill mindig is a puritanizmus által tönkretett amerikai kisváros atmoszféráját mutatta be: azt hiszem, itt az idő egy újra.”

Gant arról is beszélt, hogy a 2006-os filmet még mindig „gyönyörűnek” tartja, és kiemelte, hogy a stúdió akkor hagyta, hogy a filmet teljesen a saját elképzelései szerint valósítsa meg. Reméljük, hogy ezúttal is így lesz!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..