Hírek

Új sorozat készül A Setét Toronyból

A setét torony

Mike Flanagan szerezte meg a jogokat az Amazontól, öt évadot és két filmet szeretne készíteni.

Ismét van remény egy méltó Setét Torony adaptációra: Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, Midnight Mass) szerezte meg a megfilmesítési jogokat az Amazontól – írja a Variety.

Flanagan azt nyilatkozta: régi álma (élete „Szent Grálja”) a Stephen King könyvsorozat megfilmesítése. A Deadline-nak elmondta: öt évadban és két filmben gondolkodik. Már egy forgatókönyvet is megírt a pilot epizódhoz, és beszélt Stephen Kinggel is. „Egy nagyon, nagyon részletes tervet küldtem neki arról, mit szeretnék kezdeni az anyaggal” – mondta Flanagan –, „és King erre válaszul adta nekünk a jogokat. Egy ilyen projektbe nem mernék belekezdeni úgy, hogy megcsúfolja Stephen King anyagát, de King nagyon, nagyon támogatóan állt hozzánk és izgatott a terv miatt.

A Setét Torony jogai korábban az Amazonnál voltak, de mivel végül egy piloton kívül nem készült konkrét mű a stúdiónál, a felhasználhatóság lejárt. Még korábban, 2017-ben Nikolaj Arcel rendezésében, Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével készült egy mozifilm, amit egy egész moziuniverzum nyitányának szántak, de csúfos kudarcot vallott – „feladták a hűséges adaptációt; a könnyebbik utat választották (…) alázatosan belesimul a legunalmasabb fantáziafilm-sablonokba”, írtuk akkor kritikánkban.

A Setét Torony könyvsorozat lélegzetelállítóan komplex, ambiciózus regényfolyam: Stephen King életművének gerincét adó, három évtizeden át írt történet, ami ötvözi a fantasyt a sci-fi, a horror és a western elemeivel és vadonatúj irányt mutat a műfajban. (A regényekről bővebben itt írtunk.) Egy sikeres adaptáció egy igen jelentős fantasy-sorozattal gyarapíthatja a televízió aranykorát.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!