Hírek

Új Star Trek sorozat érkezik… és animációs lesz!

Rick and Morty egyik írója készíti a Star Trek univerzumának legújabb sorozatát, a Lower Decks című animációt.

Star Trek panel látogatói a Comic-Con 2019 rendezvényen örömteli hírekről hallhattak: a CBS csatornán 2020-ban debütál a Lower Decks (azaz kb. „Alsóbb fedélzetek”) című animációs sci-fi sorozat – írja a Gamespot.

A sorozatot Mike McMahon készíti, aki a nagyszerű Rick and Morty egyik írójaként szerzett megérdemelt hírnevet. Az „Alsóbb fedélzetek” természetesen az alsóbb fedélzetek lakóiról szól: azokról a Csillagflotta-katonákról, akik nem kerülnek rivaldafénybe a mozikban. A sorozat egy aránylag jelentéktelen flotta alacsony, zászlós rangban szolgáló katonáira koncentrál majd. Az alkotók szándéka szerint a 30 perces epizódok között keverednek majd az inkább a sci-fire és az inkább az érzelmekre összpontosító történetek.

Az egész a családokról szól” – hangzott el. „Sok ismerős Star Trek-anyag lesz benne. Még ha vígjáték is, akkor sem űzünk komédiát a Trekből; inkább azokra az emberekre fókuszálunk a hajón, akik maguk viccesek.

Lower Decks 2380-ban játszódik, közvetlenül a Star Trek: Nemesis után. Az egyik szereplő Tendi zászlós lesz, egy hajóorvos, aki állandóan le van nyűgözve a flottától és imádja a munkáját. Egy másik szereplő Rutherford, a mérnök, aki korántsem olyan mindenható technikai géniusz, mint a fő filmek szereplői, és még a saját kiborg beültetéseit sem ismerte ki igazán.

A legjobb sztorik közül manapság sokat az animációk mesélnek el” – nyilatkozta Alex Kurtzman, aki számos érkező Star Trek produkcióért felelős. – „Pókverzum és a Rick and Morty között a Star Treknek meg kell találnia az útját – itt a lehetősége többnek lenni, kiterjeszkedni.

A sorozatot nem csak veterán trekkereknek ajánlják. Kurtzman szerint akár belépő is lehet majd a Star Trek világába. „A szereplők törődnek egymással; szeretnek, növekednek, változnak. Ha még sosem láttál Star Treket, ez lehet az első élmény számodra.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..