Hírek

Új Star Trek sorozat érkezik… és animációs lesz!

Rick and Morty egyik írója készíti a Star Trek univerzumának legújabb sorozatát, a Lower Decks című animációt.

Star Trek panel látogatói a Comic-Con 2019 rendezvényen örömteli hírekről hallhattak: a CBS csatornán 2020-ban debütál a Lower Decks (azaz kb. „Alsóbb fedélzetek”) című animációs sci-fi sorozat – írja a Gamespot.

A sorozatot Mike McMahon készíti, aki a nagyszerű Rick and Morty egyik írójaként szerzett megérdemelt hírnevet. Az „Alsóbb fedélzetek” természetesen az alsóbb fedélzetek lakóiról szól: azokról a Csillagflotta-katonákról, akik nem kerülnek rivaldafénybe a mozikban. A sorozat egy aránylag jelentéktelen flotta alacsony, zászlós rangban szolgáló katonáira koncentrál majd. Az alkotók szándéka szerint a 30 perces epizódok között keverednek majd az inkább a sci-fire és az inkább az érzelmekre összpontosító történetek.

Az egész a családokról szól” – hangzott el. „Sok ismerős Star Trek-anyag lesz benne. Még ha vígjáték is, akkor sem űzünk komédiát a Trekből; inkább azokra az emberekre fókuszálunk a hajón, akik maguk viccesek.

Lower Decks 2380-ban játszódik, közvetlenül a Star Trek: Nemesis után. Az egyik szereplő Tendi zászlós lesz, egy hajóorvos, aki állandóan le van nyűgözve a flottától és imádja a munkáját. Egy másik szereplő Rutherford, a mérnök, aki korántsem olyan mindenható technikai géniusz, mint a fő filmek szereplői, és még a saját kiborg beültetéseit sem ismerte ki igazán.

A legjobb sztorik közül manapság sokat az animációk mesélnek el” – nyilatkozta Alex Kurtzman, aki számos érkező Star Trek produkcióért felelős. – „Pókverzum és a Rick and Morty között a Star Treknek meg kell találnia az útját – itt a lehetősége többnek lenni, kiterjeszkedni.

A sorozatot nem csak veterán trekkereknek ajánlják. Kurtzman szerint akár belépő is lehet majd a Star Trek világába. „A szereplők törődnek egymással; szeretnek, növekednek, változnak. Ha még sosem láttál Star Treket, ez lehet az első élmény számodra.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya