Hírek

Új Star Wars animációs sorozat készül, a Clone Wars spinoffja lesz

A The Bad Batch című sorozatot 2021-re rendelte a Disney.

A Disney új Star Wars animációs sorozatot rendelt meg: a címe The Bad Batch (kb. „A rossz banda”), témájában pedig a rajongók által imádott A klónok háborúja sorozat spinoffja lesz – értesült a Variety.

A klónok háborúja 77-es epizódja mutatta be azt az elit klón osztagot, amely a Bad Batch nevet viseli. Az új sorozat őket követi majd, amint merész zsoldosbandaként próbálnak boldogulni a klónháborúk után, a 66-os parancsot (a Jedi rend kiirtását) követő korszakban.

A sorozat executive producere Dave Filoni; ő állt A klónok háborúja és részben A mandalóri mögött is. A Disney ezalatt több sorozat előkészítését is végzi: gyártanak egy Obi-Wan Kenobi sorozatot és egyet a Cassian Andor nevű karakter főszereplésével is.

A The Bad Batch 2021-ben érkezik a Disney Plus streaming csatornára.

 

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya