Hírek

Új Star Wars filmen dolgozik Damon Lindelof

Star Wars: Skywalker kora

A Lost és a Watchmen sorozatok alkotója felügyelheti egy új Star Wars film készítését; Sharmeen Obaid-Chinoy lehet a rendező.

Damon Lindelof a Lost, a Star Trek, a Prometheus és a Watchmen után újabb hatalmas sci-fi produkció élére állhat: egy új, ezidáig titkos Star Wars filmet fejleszt éppen – írja a Variety.

A projekt olyannyira előrehaladott állapotban van, hogy már rendezőt is kiszemeltek: Sharmeen Obaid-Chinoy, a Ms. Marvel sorozat egyik direktora, kétszeres Oscar-díjas rövidfilm-rendező lenne az. Lindelof a projekt egyik írója, bár nem az egyedüli; a másik író személye még kérdéses.

A hír nem jelenti azt, hogy valóban mozifilm is születik a próbálkozásból. A Lucasfilmnél jó pár Star Wars próbálkozás versenyez éppen a nagyvászonért és senki sem tudja – még pletykaszinten sem –, hogy bármelyikből megszületik-e vajon egy tényleges nagyfilm:

  • Parry Jenkins rendezett volna egy Rogue Squadron című filmet 2023 decemberi premierrel, de a Lucasfilm törölte a bemutatót;
  • egy cím nélküli Star Wars projekt van folyamatban 2025 decemberi premierrel;
  • Taika Waititi is futott egy projekttel egy ideig, de nem jutott el a hivatalos bejelentésig;
  • Rian Johnson egy egész trilógiát tervez, és állítólag a projekt még életben van, de előbb a Tőrbe ejtve franchise munkáit kell befejeznie;
  • maga Kevin Feige pedig állítólag producer lehet egy olyan Star Wars filmnél, amit egy Michael Waldron nevű forgatókönyvíró ír, de utóbbi nemrég kezdte el az Avengers: Secret Wars forgatókönyvét is, úgyhogy aligha áll neki egy Star Wars filmnek egyhamar.

A Disney leányvállalataként a Lucasfilm tehát kettős helyzetben találja magát: utoljára 2019-ben jelent meg Star Wars mozifilm, és bár azóta a Star Wars sorozatok igen szép sikert jelentettek a stúdió számára, a franchise mozis jövője nem csak bizonytalan, de egyenesen nincs is értékelhető jövőkép. Kíváncsian várjuk tehát, hogy Lindelof projektjének lesz-e jövője.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com