Hírek

Ewan McGregor és Hayden Christensen is visszatér az egyik új Star Wars-sorozatban

Star Wars Cassian Andor

A Disney+ egy tucat új sorozatot jelentett be vagy adott új információt korábban már bejelentett tartalmakról a Csillagok háborúja világából, saját szálat kap többek között Ashoka Tano, Cassian Andor és Lando Calrissian is.

Mint ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön befektetői napot tartott a Disney. Erre időzítve számtalan új film és sorozat megvalósítását jelentették be. Lássuk a Star Wars-univerzum legújabb történeteit!

Ahsoka

Ahsoka Tano is kap egy saját szériát. A figura az animációs Clone Wars sorozat kulcsfontosságú szereplője volt, élőszereplős verziója a The Mandalorianben mutatkozott be nagy sikerrel, amelyben Rosario Dawson alakította a figurát. Az új sorozatot a The Mandalorianhez Dave Filoni és Jon Favreau készíti.

Rangers of the New Republic

A Rangers of the New Republic szintén a The Mandalorian sikerét lovagolja meg, de másképp. A sorozat ugyanabban az időben játszódik, mint Baby Yoda története, de a helyszín más lesz – ahhoz persze kétség sem fér, hogy valahol találkozik a két világ. A sztori egyelőre nem ismert.

Andor

Elhagyva a The Mandalorian világát átevezünk egy másik spinoff, a Zsivány Egyes korszakába. Rögtön vissza is tér annak egyik főszereplője, Diego Luna a címben megnevezett karakter bőrében. Cassian Andor egy lázadó kém a történet szerint, aki ismét egy szuperkirály csapatot kap maga mellé, akiket többek között Stellan Skarsgard és Fiona Shaw alakít majd.

Obi-Wan Kenobi

Nem kerülhette el a sorsát Obi-Wan Kenobi sem. A legendás jedi-mester szintén megkapja a saját új sorozatát, a legjobb dolog mégis az, hogy ehhez sikerült leszerződtetni Ewan McGregort, aki visszatér legismertebb szerepéhez. A történet 10 évvel A Sith-ek bosszúja után játszódik, amely a lázadók egyik legsötétebb korszaka. Ebben a szériában fog visszatérni Hayden Christensen is Darth Vaderként.

The Bad Batch

A Bad Batchről először a Clone Wars-ban esett szó, ők voltak az elit és kísérleti klónok, akik villámgyors térnyerésükkel az egész galaxis egyensúlyát kibillentették. Ahogy már Clone Wars is animációs volt, ugyanúgy a The Bad Batch is az lesz, a fókuszában pedig a speciális mutációval rendelkező klónokból álló egység áll majd.

Star Wars: Visions

Folytatva az animációt, a Star Wars: Visions egy antológia, vagyis rövidfilm-gyűjtemény lesz, amelyben a világ legtehetségesebb anime-szerzői próbálják majd ki magukat. 10 fantasztikus történet a hatalmas galaxis legtávolabbi pontjairól, anime stílusban – ezt ígéri a Star Wars: Visions.

Lando

Mindenki kedvenc gazfickója, Lando Calrissian szintén önálló sztorit kap majd, amelyet Justin Simien (Dear White People) rendez majd. Sajnos erről lehet a legkevesebbet tudni, így még az is kérdéses, vajon Donald Glovert láthatjuk-e majd a főszerepben.

The Acolyte

A Russian Doll rendezője, Leslye Headland dirigálja majd The Acolyte c. történetet, amely misztikus-thrilleres jellegű lesz. A középpontban a galaxis titkai és a sötét oldal trükkjei állnak majd, időben pedig a High Republic-korszak utolsó napjaiban játszódik majd.

A Droid Story

Az A Droid Story lesz a Visions mellett a másik kísérleti jellegű próbálkozás, itt azonban a stílus helyett a technológiával trükköznek majd. Az animáció és a vizuális effektek határán táncoló történetben egy új robotot mutatnak be, akit a történet elején a legendás R2-D2 és C-3PO páros terelget majd.

Rogue Squadron

A sok sorozat után jöjjön egy film is. Patty Jenkis rendező a Wonder Woman után fogja elkészíteni a Rogue Squadront. Sajnos a történetről itt sem tudunk szinte semmit, csak annyit, hogy egy csapat pilótáról szól majd hasonlóan a Zsivány Egyeshez. A film csak 2023 decemberében érkezik majd. A Taika Waititi-féle Star Wars-filmről egyelőre nincs hír.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu