Hírek

Új stúdiónál A holló, de Corin Hardy és Jason Momoa maradnak

Majd tíz éve annak, hogy A holló remake projektje napirendre került a Relativity-nél. Hiába azonban a hosszú időnek, a film csak nem akart összeállni. Most a Sony Pictures-ön a sor, hogy elhozza a nézőknek a Corin Hardy rendezte újragondolást Jason Momoa-val a főszerepben – írja a comingsoon.

A holló eredetileg James O’Barr képregénye, amit először a Caliber Comics adott ki 1989-ben. A megkapó látványvilágot és a különös főszereplő történetét először 1994-ben vitte filmvászonra Alex Proyas. A főszerepet Brandon Lee kapta, aki azonban egy szerencsétlen forgatási balesetet követően elhunyt. A film ennek ellenére több folytatást kapott, a képregény pedig még minisorozat formájában is megelevenedett később.

A legújabb feldolgozás ötlete a Relativity Media égisze alatt született meg, a forgatásig valahogy mégsem jutottak el sosem. A főszereplők sorra visszamondták a felkérést és a rendezői szék betöltése sem ment egyszerűen. Aztán nagy nehezen mégis minden összeállni látszott, amikor Corin Hardy (The Hallow), több díjnyertes horror rövidfilm készítője bekapcsolódott a projektbe. A főszerep pedig a Trónok harcát követően egyre felkapottabb Jason Momoa-nál landolt. Momoa egyébként olyan színészek megkérdezése után került a képbe, mint Luke Evans, Bradley Cooper, Tom Hiddleston vagy Jack Huston.

Mára viszont újabb változás állt be A holló háza táján: a film új stúdióhoz, a Sony Pictures-höz került. Elvileg a stúdiócsere nem érinti az eddigi leosztott szerepeket, sőt a korábban becsatlakozó O’Barr is marad, aki szerint a legújabb film képregény hűbb lesz, mint a korábbiak. Így ha minden igaz a következő 1-2 évben ismét képernyőre kerül Eric és az ő sötét bosszúhadjárata.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.