Hírek

Új szereplő a streamingháborúban: indul a Peacock

Az Egyesült Államokban július 15-én indul az NBC csatorna Peacock nevű streaming szolgáltatása – akár ingyen is nézhető.

Holnap, július 15-én indul az NBCUniversal streaming platformja, a Peacock – írja a RollingStone. Az új, bizonyos feltételekkel ingyenes szolgáltatás a legfrissebb induló abban a kiélezett piaci versenyben, amelyet streaming háború néven a Filmtekercs is élénk figyelemmel követ.

A Peacock magyarul „pávát” jelent: az NBC csatorna védjegyéül szolgáló grafikából ered a neve. Abban a ligában indul, ahol a Netflix, az HBO Max, a Hulu és a Disney+; a nézők idejéért, figyelméért és akár előfizetésért ezekkel a nehézsúlyúakkal kell majd versenyeznie.

A Peacock egyik vonzó tulajdonsága, hogy

akár ingyenesen is lehet használni.

Kisebb filmtár és alacsonyabb felbontás jár az ingyenes regisztrációval. A fizetős Peacock Premium pedig 5 dollárba kerül havonta reklámokkal, vagy a duplájába reklámok nélkül; nagyobb filmes és sorozatos könyvtár, saját készítésű tartalmak, új sorozatok, hírek járnak mellé. A Peacock minden platformon (számítógépen, Android és iOS telefonokon) elérhető.

A Peacock új, de maga az NCB az Egyesült Államok egyik régi, 1933 óta aktív csatornája. A feliratkozók így olyan sorozatokat is megtalálnak majd, mint a Városfejlesztési osztály, a 30 Rock,a The Office, a Monk, vagy a Battlestar Galactica és a Downton Abbey.

Ami a filmes felhozatalt illeti: az szerényebb, mint a sorozatok, de ide érkezik majd premier után a Halálos iramban 9 és a Jurassic World 3, és már nézhető a Vissza a jövőbe, a Cápa, a Mamma Mia, a Shrek és például a Brokeback Mountain.

Mindez természetesen az egyesült államokbeli felhasználókra igaz. Európai indulásról csak annyi hírünk van, hogy „majd valamikor” elérhető lesz a szolgáltatás a Sky európai felhasználói részére is, részleteket azonban nem tudni.

Olvass a streaming háborúról itt vagy nézd meg a témát elemző vlogunkat!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com