Fókuszban Hírek

Az új The Walking Dead sorozat két fiatal nőről szól majd

Az AMC egy új, harmadik The Walking Dead sorozatot tervez az előző kettő tanulságai alapján.

A The Walking Dead univerzum harmadik tévésorozata ismét túlélőkről szól majd a posztapokaliptikus világban – írja a Variety. A főszereplő két fiatal nő lesz: egyelőre csak ennyit tudni.

Az AMC jelenleg két sorozatot vetít a népszerű képregény alapján megírt univerzumban: az eredeti a The Walking Dead, spinoffja-előzménye pedig a Fear the Walking Dead. Az eredeti sorozat a legutóbbi, 9. évadára már jelentős színvonalcsökkenést szenvedett el kezdeteihez képest. A Fear jelenleg az 5. évadánál jár.

Az új drámasorozatot 2020-ra tervezik, és még nincs címe. „A sorozat által képesek leszünk megszakítás nélkül jelen lenni a piacon Walking Dead tartalommal a Super Bowltól Hálaadásig” – mondta Scott Collins, az AMC Networks egyik elnöke.

Sarah Barnett (a cég másik elnöke) megjegyezte: az anyasorozatban bemutatott fiatal női karakterek nagy hatással voltak a közönségre, ez is befolyásolta az új sorozat kialakítását.

Walking Dead franchise-nak egyre gyengébb értékelésekkel kell megküzdenie. Nem csak hogy elmúlt a kétezres évek végén lángoló zombiláz a populáris kultúrában, de az anyasorozat ráadásul 2010-től szakadatlanul fut, és utóbbi évadait egyre több kritika éri. Az AMC azonban azt nyilatkozta: hisznek a franchise alapvető egészségében.

Okkal: a The Walking Dead sorozat a hirdetők számára továbbra is a legdrágábbak között szerepel – írja a Variety –; a tévében csak az NFL közvetítésekért adnak többet. A hirdetések ára pedig jó jelzője egy műsor egészségének. A mostani két sorozat 2018-ban 240 millió dollár reklámpénzt gyűjtött be az AMC Networks számára; igaz ugyan, hogy ez 8,4%-kal kevesebb a 2017-es eredménynél.

A harmadik The Walking Dead sorozat forgatását ez év nyarán kezdik meg Virginiában.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..