Hírek

Új Winnetou-filmek készülnek Németországban

Winnetou

WinnetouÚj Winnetou-filmeket készít a német RTL televízió Karl May indiánregényei alapján. Kevés információ látott eddig napvilágot a készülő filmekről, de az már bizonyosnak tűnik, hogy Wotan Wilke Mohring, a Tetthely című krimisorozat egyik főfelügyelője fogja játszani Winnetou igaz barátjának, a fehérbőrű Old Shatterhandnek a szerepét.

Emellett Milan Peschel, Jürgen Vogel és Fahri Yardim is szerepelni fog a filmekben. Egyelőre nem tudni biztosan, ki fogja az apacs törzsfőnököt megszemélyesíteni.

Sajtóinformációk szerint már meg is kezdődött három 90 perces tévéfilm forgatása, amelyek idén karácsonykor kerülhetnek adásba. Az új, tévés adaptációk készítésében Christian Becker (Fák jú Tanár úr!) és Philipp Stölzl (Az orvosdoktor) működik közre.

A Winnetou-történeteket a német irodalom legsikeresebb és leggyakrabban megfilmesített alkotásai között tartják számon, a regényekből világszerte mintegy 100 millió példányt adtak el. A könyvek szerzője, az 1912-ben elhunyt Karl May minden idők legolvasottabb német szerzőjének számít.

Az 1960-as években egész sor nyugatnémet Winnetou-film született, amelyeket még ma is sikerrel adnak le a német televíziócsatornák. Ezekben a mozikban Winnetou szerepét a francia Pierre Brice, Old Shatterhandet pedig az amerikai Lex Barker alakította.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com