Hírek

Új-Zélandon betiltották Elijah Wood horrorfilmjét

woodBetiltottak Új-Zélandon egy Elijah Wood főszereplésével készült horrorfeldolgozást, annak „erőszakos képi világa” és „felzaklató erejű tartalma” miatt.

A döntés értelmében a Maniac című alkotást kizárólag fesztiválokon szabad levetíteni és nem sugározhatják az ország filmszínházaiban, illetve DVD-n sem jelenhet meg. A Frank Khalfoun által jegyzett filmben Wood egy Frank nevű sorozatgyilkos bőrébe bújik. A mozit forgalmazó Monster Pictures vezetőjét, Neil Foleyt megdöbbentette az új-zélandi döntés.

A filmet, amelyet korlátozott vetítésszámmal sugároztak márciusban Nagy-Britanniában, a tervek szerint július végén vetítik az Új-Zélandi Nemzetközi Filmfesztiválon. A rendezvény egyik munkatársa, Ant Timpson szerint az állami Film- és Irodalmi Osztályozási Hivatal attól tart, hogy a mozi „ártalmas lenne a közjóra”.

„A film nézőpontja és Elijah Wood pszichopata játéka több mint felkavaró és potenciális veszélyt jelenthet rossz kezekbe kerülve” – mondta Timpson. A Maniac című horror eredeti verziója, amelyet William Lustig rendezett, kultuszfilmmé vált 1980-as megjelenését követően. A remake vegyes fogadtatásra lelt Nagy-Britanniában. A The Observer kritikusa „nem szívesen látottnak” nevezte, míg a The Hollywood Reporter „szadista művészfilmes vérfürdőként” aposztrofálta az alkotást a 2012-es cannes-i vetítést követően.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com