Hírek

Újabb 7 Agatha Christie adaptációt ígér a BBC One

agatha_christie_1 Mi sem jobb bizonyíték arra, hogy a krimik koronázatlan királynője megunhatatlan és örök, mint hogy a BBC One újabb 7 feldolgozást tervez a következő 4 évben Agatha Christie munkáiból. Az első alkotás Az alibi (Ordeal By Innocence) című regény adaptációja lesz – áll a comingsoon hírében.

Azt hiszem, nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy Agatha Christie egyike azon íróknak, akik még nagyon sok ideig megihletik és alkotásra serkentik a filmes világot. Történetei időtlenek, hiszen a bűnesetek mellett mindig az emberi értékek, kapcsolatok és maga az emberi lélek az, amelyek lebilincselik az olvasókat. Nem meglepő tehát, hogy a számtalan feldolgozást követően is igény van újabb és újabb adaptációkra.

Ezúttal a BBC One négyéves tervében szerepel 7 Christie történet képernyőre adaptálása, általában minisorozat formájában. Tavaly egyébként a Tíz kicsi négert (And Then There Were None) alkotta újra a BBC, meg kell hagyni, hatalmas és jogos sikerrel. A háromrészes feldolgozás nagyon hűen és hihetetlen hangulattal adta vissza az írónő egyik legkülönlegesebb regényét. A BBC-re alapvetően is jellemző egyfajta tiszteletteljes hozzáállás az eredeti anyagokhoz, így az adaptációk mindig élvezetesek és könyvhűek. A minőségéről, kidolgozottságáról, hibátlan látványvilágáról és nagyon jó színészválasztásáról híres BBC pedig nem áll le.

Egyelőre arról nincsenek pontos információk, hogy melyik 7 munka kerül feldolgozásra, de három címet már így is tudunk. Elvileg a sorozat első alkalommal Az alibit viszi vászonra, míg később biztosan láthatjuk majd még az És eljő a halál…, illetve az ABC-gyilkosságok című történeteket is.

A tervezett 7 projekt mellett egyébként már forog egy új változat A vád tanújából, ami azért is érdekes, mert éppen a hetekben adták hírül, hogy Hollywood is filmre viszi Christie novelláját. Az amerikai változatot Ben Affleck rendezi majd, és természetesen játszik is benne, míg a BBC-nek Julian Jarrold hozza el a feldolgozást két részletben Toby Jones, Andrea Riseborough, Kim Cattrall, David Haig, Billy Howle és Monica Dolan szereplésével.

A vád tanúját, illetve a tavalyi Tíz kicsi négert is Sarah Phelps írta képernyőre, így remélhetőleg és valószínűleg az alkotóra később is igényt tart majd a BBC. Mi pedig minden kezdeményezésnek nagyon örülünk, főleg ha olyan alkotásokhoz nyúlnak hozzá, amelyek még sosem voltak megfilmesítve. Amíg nem akarnak egy új Poirot-t ráerőszakolni a népre az annyira szerethető és ikonikus David Suchet helyett, addig minden Agatha Christie krimi adaptálása zöld utat kap a részünkről. Csak így tovább BBC!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..