Hírek

Újabb A nagy Gatsby-feldolgozás a láthatáron, ezúttal minisorozat készül belőle

A történelmi filmek -és sorozatok nagymestere, a forgatóknyvíró Michael Hirst ezúttal F. Scott Fitzgerald klasszikusát veszi elő, hogy a rengeteg filmfeldolgozás után sorozatot készítsen belőle.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Hirst olyan, a közönség és a kritikusok körében is elismert szériák és filmek forgatókönyvét írta, mint a Vikingek, a Tudorok és az Elizabeth: Az Aranykor. Most a History Channelnek dolgozik egy brutális történelmi sorozaton, a The Plague Year-en – nem is lehetne másmilyen, hiszen a bubópestisről, pontosabban annak angliai kitöréséről fog szólni.

A nagy Gatsby-miniszéria egy nagy költségvetésű produkció lesz, amelyre már

Scott és Zelda Fitzgerald dédunokája, Blake Hazard, a Fitzgerald-hagyaték örököse és vagyonkezelője is áldását adta,

sőt, a sorozat készítésénél tanácsadó producerként fog együttműködni az alkotókkal – írja a Hollywood Reporter. További bizakodásra ad okot az is, hogy a sorozat producere Michael London, akinek a keze már több Oscar-nyertes filmben is benne volt (Kerülőutak, Milk).

Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik hálózathoz kerül a sorozat, de a terv az, hogy valamelyik nagy streamingszolgáltató fogja felvásárolni. A Hirst által vezetett adaptáción legalább három éve zajlik a munka, és az alkotó már megállapodást kötött Barry Jossen A+E stúdiójával.

“Életem nagy részében velem volt Gatsby valamilyen formában. Először iskolásként olvastam, később, az 1970-es években Oxfordban tanítottam, azóta pedig időközönként újra és újra elolvasom” – mondta Hirst. “Ahogy a kritikus, Lionel Trilling írta egyszer:

„A nagy Gatsby még mindig olyan friss, mint amikor először megjelent, sőt azóta, ha lehet, még jelentősebbé vált”.

Gatsby bőrébe számos színész számos alkalommal bújt már. A teljesség igénye nélkül 1926-ban Warner Baxter, 1949-ben Alan Ladd, 1974-ben Robert Redford, 2013-ban Leonardo DiCaprio. Izgalmas belegondolni, vajon ki lesz a következő.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés